-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryto“ arenos paslaptys – kodėl už ją reikia tiek daug mokėti?

Nedidelė jauki Vilniaus „Jeep“ arena laikoma Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo namais. Tačiau už juos šeimininkams reikia daug sumokėti už nuomą, – rodo sostinės krepšinio komandos audito duomenys.

Vilniaus „Rytas“ šeimininkauja 2,5 tūkst. sirgalių talpinančioje arenoje Ozo gatvėje pastaruosius penkiolika metų.

Krepšininkai ten treniruojasi ir žaidžia daugumą sezono rungtynių, išskyrus pačias svarbiausias, kurios rengiamos greta esančioje erdvesnėje – beveik 10 tūkst. vietų „Siemens“ arenoje.

Tačiau mažieji namai kainuoja dar daugiau „Ryto“ komandai, rodo 15min gauti 2018-2019 m. Vilniaus krepšinio komandos audito duomenys.

Pagal buvusio klubo direktoriaus Rolando Jaručio pasirašytą VŠĮ „KK Statybos“, kitaip tariant, „Ryto“ klubo ataskaitą, per sezoną už mažąją areną klubas turėjo sumokėti 300 tūkst. eurų.

Suprasti akimirksniu

  • 15min susisiekė su Rolandu Jaručiu, tačiau jis situacijos nekomentavo. Buvęs klubo vadovas vėl iškėlė klausimą, kodėl pastarojo sezono „Ryto“ finansinė ataskaita nėra viešai prieinama Registrų centre, nors keturių mėnesių terminas po sezono pabaigos jau sukako. Šį klausimą R.Jarutis kėlė ir savo „Garbės ir orumo“ konferencijoje praėjusį mėnesį.
  • Įdomu tai, jog finansinė užpraėjusio „Ryto“ sezono ataskaita Registrų centre dingo. Kaip teigė Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus, rugsėjo 17-ąją dieną tuometis Vilniaus klubo vadovas R.Jarutis dėl neteisingos informacijos paprašė ataskaitą pašalinti.
  • Nors klubas Registrų centrui elektroniniu būdu privalėjo pateikti tiek teisingą 2018–2019, tiek naują 2019–2020 metų sezono finansinę ataskaitą, tačiau iki šiol tai nėra padaryta.
  • Dėl šių priežasčių nėra aišku, kiek „Jeep“ arenos nuoma „Rytui“ kainavo pernai bei kiek kainuoja šiemet.

300 tūkst. eurų sudaro apie dešimtadalį klubo metinio biudžeto ir ženkliai daugiau nei išleidžia didesnėse arenose rungtyniaujantys „Ryto“ varžovai Lietuvos krepšinio lygoje.

Bet „Ryto“ klubo vadovai tvirtino, kad nuoma už salę nėra didelė, juo labiau, kad areną valdo su klubo akcininku susijusi bendrovė.

„Tai nėra ta kaina, iš kurios galima uždirbti iš klubo. Tai kaina, kuri leidžia palaikyti pastato administracijos lygį.

2019 metų audito ataskaitoje rašoma, kad arenos nuomai „Rytas“ turi skirti 300 tūkst. eurų.
2019 metų audito ataskaitoje rašoma, kad arenos nuomai „Rytas“ turi skirti 300 tūkst. eurų.

Nėra taip, kad mokame didelę komercinę nuomos kainą. Tiesiog reikia suprasti, kad yra pastato amortizacija, einamieji remontai ir visiškai nemokamai klubas jos gauti negalėtų“, – sakė vienas klubo valdybos narių Adomas Bužinskas, atstovaujantis didžiausiam „Ryto“ rėmėjui Vilniaus savivaldybei.

Ar nuomos kaina ne per didelė?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius