Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Cichanouskaja kalbasi ir su E.Macronu, ir su A.Merkel: ar tai nėra rizikinga?

Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja, regis, jau žaidžia aukščiausiame diplomatijos divizione. Su ja Vilniuje bendravo Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, su baltaruse susitiks ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Tokie manevrai svarbūs Baltarusijos opozicijai, bet, kai kurių ekspertų manymu, žmonių sukilimui prieš Aliaksandrą Lukašenką gali ir pakenkti.
Sviatlana Cichanouskaja
Sviatlana Cichanouskaja / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš pradžių – susitikimas Vilniuje su čia atvykusiu E.Macronu. Prancūzijos, didelę įtaką Europos diplomatijoje turinčios šalies, lyderis S.Cichanouskajai, jos teigimu, „pažadėjo padaryti viską, kad padėtų derybose sprendžiant politinę krizę (Baltarusijoje, – red.)“.

Tada prabilo ir Vokietijos vyriausybės vadovė A.Merkel – su S.Cichanouskaja susitiks ir ji. Pasimatymas suplanuotas ateinantį antradienį Berlyne.

Tiek Prancūzija, tiek Vokietija, tiek, tiesą sakant, visa Europos Sąjunga nepripažįsta A.Lukašenkos pergalės rugpjūčio prezidentuose rinkimuose, kurių rezultatai buvo masiškai klastojami, ir ragina režimą žengti derybų su protestuotojais keliu.

Tiesa, nors daugelis šalių stengiasi elgtis gana atsargiai ir, pavyzdžiui, nepripažįsta S.Cichanouskajos išrinktąja Baltarusijos lydere. Kita vertus, Briuselyje pagaliau susitarta dėl ES sankcijų, tad bendras fonas, anot kai kurių analitikų, gana rizikingas – tiek baltarusių opozicijai, tiek Vakarams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius