Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija irgi turi savo D.Trumpą? Aršus konservatorius F.Merzas nori pakeisti A.Merkel

Nuolat kovingai nusiteikęs. Vienu atodūsiu sugebantis sugretinti gėjus ir pedofilus, o kitu – išsityčioti iš diskusijų apie lyčių stereotipus. Nekenčiantis Angelos Merkel. Ne, tai ne kadenciją baigiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas, o užkietėjęs Vokietijos konservatorius Friedrichas Merzas. Tiesa, „trumpizmo“ šiam politikos veteranui, norinčiam tapti naujuoju valdančiosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) lyderiu, tikrai netrūksta.
Friedrichas Merzas
Friedrichas Merzas / „Scanpix“ nuotr.

Vokietijoje jau senokai galiojanti taisyklė skelbia, kad CDU lyderis kone automatiškai tampa ir vyriausybės vadovu – kancleriu. Ši partija pernelyg populiari, kad be jos galėtų apsieiti valdančioji koalicija.

O F.Merzas, kuris kadaise buvo laikomas krikščionių demokratų kylančia žvaigžde, nusitaikė būtent į kanclerio postą. Ir svarbiausia, kad konservatorių galiūno Wolfgango Schäuble globotinis, nors ir pasenusių pažiūrų, turi visai nemažai galimybių nugalėti.

Tiesa, iš pradžių – ne parlamento rinkimuose. Angela Merkel traukiasi iš politikos, tad pirmiausia CDU reikia išsirinkti naująjį lyderį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Annegret Kramp-Karrenbauer
AFP/„Scanpix“ nuotr./Annegret Kramp-Karrenbauer

Partijai nuo 2018 metų jau vadovavo Annegret Kramp-Karrenbauer, tačiau ši A.Merkel patikėtinė šiemet vasarį paskelbė, kad pasitrauks iš pareigų ir CDU neves į federalinius rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius