Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ žingsnis ant to paties grėblio: taktinis sprendimas, lėmęs pralaimėjimą

Kauno „Žalgiriui“ taškų lenktynėse degalai baigėsi sulig 36 rungtynių minute. Uraganiniu tempu startavęs Madrido „Real“ vėliau turėjo vytis kauniečius beveik visą mačą, kol galiausiai įrodė savo pranašumą puolančiojo stiliaus rungtynėse – žalgiriečiai pralaimėjo 90:93.
Joffrey Lauvergne
Joffrey Lauvergne / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Abi komandos jau pirmajame kėlinyje parodė savo nusiteikimą bei potencialą – gynyboje persistengta nebuvo, todėl puolimas ir pataikymas žibėjo gražiausiomis spalvomis.

Svečiai pirmajame kėlinyje maudė „Žalgirio“ gynybą kaip tik norėjo ir surinko net 32 taškus, tačiau kėlinio pabaiga ir keitimai juos išmušė iš ritmo.

Tuo tarpu kauniečių puolimas buvo nesustabdomas atakuojant pasyvią „Real“ pikenrolo gynybą, tačiau užstrigo paskutinėmis 4 rungtynių minutėmis, per kurias surinko vos 3 taškus iš žaidimo.

Lemiamą vaidmenį šiose rungtynėse suvaidino W.Tavareso figūra – aukštaūgis rungtynes baigė su 22 taškais, 12 atkovotų kamuolių bei 100 proc. pataikymu iš žaidimo.

VIDEO: ,,Karštom pėdom”: Po sirenos. Išvados, kritika ir rungtynių apžvalga

32 praleisti taškai pirmajame kėlinyje

Taip, „Žalgiris“ nuo šio sezono yra labiau į puolimą koncentruota ekipa. Tačiau jei rungtynės su „Valencia“ buvo puikus ženklas, kad apmesti varžovus pavyksta ne visuomet, pirmasis kėlinys su „Real“ turėjo pasiųsti dar stipresnį pavojaus ženklą.

„Real“ taškais pabaigė net 14 iš 18 turėtų atakų pirmajame kėlinyje. Svečiai buvo puikiai pasiruošę atakuoti „Žalgirio“ du prieš du contain gynybą. Dažniausiai prieš rungtynes nusprendžiama ties kažkuo rizikuoti atimant vieną ar kitą dalyką iš varžovų, tačiau žalgiriečiai pirmajame kėlinyje atidavė viską – laisvę F.Campazzo, tritaškius bei metimus aplink krepšį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

„Žalgirio“ aukštaūgių taktika buvo ta pati kaip visada – neatakuoti agresyviai „Real“ įžaidėjų, bet laukti jų pakankamai aukštai – ties tritaškio linija, bei leistis kartu su po užtvaros besileidžiančiu aukštaūgiu. Ispanai ryškiai tam ruošėsi – jų gynėjai po dviejų greitų driblingų atlikdavo trumpą perdavimą link krepšio kertančiam Tavaresui, kuris kamuolį sugaudavo pakankamai aukštai, kad nesusidurtų su pagalba iš silpnosios pusės. Tuomet milžinas, pamatęs papildomą žmogų nusimesdavo kamuolį atgal už tritaškio ir „Žalgirio“ gynyba būdavo pasmerkta.

Pagrindinė šios gynybos problema yra ta, kad „Žalgirio“ aukštaūgis (penktadienį dažniausiai J.Lauvergne'as) užsiimdavo poziciją, kuri būdavo pilkojoje zonoje – prancūzas nei stabdydavo gynėją, nei spėdavo prie besileidžiančio W.Tavareso. Greitas perdavimas sukurdavo pranašumą bei išprovokuodavo pagalbą iš silpnosios pusės, o čia prasidėdavo katės ir pelės žaidimas „Real“ tiesiog ieškant geriausio įmanomo metimo.

Net 18 iš 32 „Real“ taškų buvo pelnyti po atakavimo 2 prieš 2, o kėlinį šie pabaigė su 100 proc. pataikymu iš dviejų taškų zonos bei 4 taikliais tritaškiais iš 9.

Kaip „Žalgiris“ susikūrė pranašumą?

Nors gynyba nespindėjo, „Žalgiris“ puolimas vėl buvo elitiniame lygyje. Kaip kauniečiai rinko taškus? Išskirti galime 4 pagrindines kategorijas: gynėjų atakavimas „Real“ drop pikenrolo gynyboje, tos pačios gynybos trūkūmų išskyrimas naudojant aukštaūgių atšokimą ties vidutiniu nuotoliu, deriniai A.Milakniui bei gynėjų kūryba 1 prieš 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius