Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žvilgsnis iš Minsko: klausimas dėl opozicijos ryšių su Rusija – teisingas, bet nėra svarių to įrodymų

Iki Baltarusijos prezidento rinkimų likus kiek daugiau nei savaitei, netrūksta kalbų, kad alternatyvūs kandidatai yra kontroliuojami Rusijos. Baltarusių analitikai 15min teigė, kad klausimą dėl jų ryšių su Kremliumi kelti teisinga, tačiau nėra svarių to įrodymų. Pasak analitikų, Baltarusijos visuomenėje nėra sutarimo Krymo okupacijos klausimu, į jį nėra atsižvelgiama priimant sprendimus rinkimuose.
Prezidento rinkimai Baltarusijoje
Viktoras Babaryka, Sergejus Tichanovskis, Svetlana Tichanovskaja / „Scanpix“/ITAR-TASS, „Reuters“ nuotr.

Nepriklausomas baltarusių apžvalgininkas Artiomas Šraibmanas 15min sakė nematąs jokių įrodymų, kad prezidento posto siekę, tačiau šiuo metu sulaikyti populiarus tinklaraštininkas Sergejus Tichanovskis ir buvęs bankininkas Viktoras Babaryka yra kontroliuojami Rusijos.

„Kai kurie politikai, ypač Vakaruose, mąsto labai dvipoliu būdu: kad esi arba prieš Rusiją, arba jos marionetė, todėl taip imama vertinti kiekvieną politiką.

Baltarusijoje tai negalioja. Didžioji dalis visuomenės palaiko nepriklausomybės nuo Rusijos idėją, tačiau pasisako už buvimą integralioje sąjungoje su Rusija. Ir žmonių mintyse tai neprieštarauja vienas kitam“, – sakė A.Šraibmanas.

Pasak apžvalgininko, toks mąstymas būdingas ir daugumai Baltarusijos politikų, įskaitant S.Tichanovskį ir V.Babaryką.

„Jie nėra atvirai antirusiški, jie nėra provakarietiški, jie nėra ir Rusijos agentai. Jie tiesiog yra politikai, kurie bando atstovauti savo elektoratui“, – tikino A.Šraibmanas.

Baltarusijos strateginių studijų instituto (BISS) analitikė Kaciaryna Šmacina 15min teigė, kad nėra aiškių ryšių tarp opozicijos kandidatų ir Rusijos įrodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius