-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Billas Gatesas: ši pandemija nubraukė daugybę metų pažangos

2018 metais balandžio mėnesį su Billu Gatesu kalbėjausi apie du dalykus, dėl kurių buvome beveik visiškai tikri – kad pasaulį galų gale užklups rimta pandemija ir kad pasaulis jai nepasirengęs. Jau tada B.Gatesas pripažino, kad tai buvo vienas iš tų retų scenarijų, kai jo prekiniu ženklu tapęs optimizmas dėl pasaulinės pažangos susvyruoja.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Paprastai esu linkęs laikytis požiūrio, kad darome didelę pažangą ir mums tik reikia ją paspartinti, – sakė jis. – Šiuo atveju aš labiau linkęs stabtelėti ir paklausti – ei, ar nemanote, kad reikalai prasti? Tikrai [turėtumėte] taip manyti.“

Praėjus dvejiems metams, visame pasaulyje COVID-19 užsikrėtė mažiausiai 31 milijonas žmonių. Patvirtintas mirusiųjų skaičius artėja prie 1 milijono. Abu skaičiai greičiausiai netikslūs. Kasmetinė Billo ir Melindos Gatesų fondo „Vartininkų ataskaita“ (angl. „Goalkeepers Report“), kuri paprastai pateikia viltingą gerėjančio pasaulio paveikslą, šiemet yra tikra nuostolių ir netekčių litanija.

2021 metų pabaigoje pasaulio ekonomika smuks mažiausiai 12 trilijonų dolerių. Apie 37 milijonai žmonių jau atsidūrė didžiuliame skurde. Per 25 savaites dingo per 25 metus skiepijimo srityje padaryta pažanga. Renginyje „The Atlantic Festival“ aš dar kartą kalbėjausi su B.Gatesu (šįkart – virtualiai) apie pamokas, kurias pasauliui, ypač Jungtinėms Valstijoms, reikia išmokti per koronaviruso pandemiją.

Toliau pateikiamas aiškumo dėlei suredaguotas interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius