-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamala Harris – iššūkis tam, kaip JAV popkultūra vaizduoja moteris valdžioje

„Jūsų ambicijos sulauks priešiškumo. Bus žmonių, kurie jums sakys: „Šoki aukščiau bambos“, nes juos riboja jų gebėjimas įžvelgti tik tai, kas visada buvo, o ne tai, kas gali būti“. Taip kalbėjo Kamala Harris anksčiau šį mėnesį vykusioje „Black Girls Lead“ konferencijoje.
Kamala Harris
Kamala Harris / „Scanpix“ nuotr.

Ji kalbėjo apie Amerikos status quo. Tačiau jos kalboje būta ir aliuzijos į konkretesnes aplinkybes: istorijas apie ją pačią, kurios buvo publikuojamos ir transliuojamos per pastaruosius mėnesius, nes K.Harris buvo įvardyta kaip Joe Bideno partnerė rinkimuose. Tuose straipsniuose ir video siužetuose buvo drąsiai komentuojamas K.Harris lojalumas, nuoširdumas, simpatiškumas.

Juose buvo cituojamas J.Bideno draugas Edas Rendellis, besiskundžiantis (neturėdamas įrodymų) dėl K.Harris polinkio „užkliūti žmonėms“. Jų autoriai traktavo K.Harris intelektą ne kaip privalumą, o kaip savotišką atsitiktinumą. Jos sėkminga karjera buvo vertinama kaip oportunizmo įrodymas. Iš esmės tos istorijos kuždėjo: „Tu iššokai aukščiau bambos“.

Bet šių straipsnių ir siužetų autoriai klydo – ir ne viena prasme. Dabar žinome, kad 2020 metų prezidento rinkimuose K.Harris iš tiesų pretenduos tapti viceprezidente. Ši naujiena, ypač todėl, kad K.Harris gali tapti galingiausia viceprezidente JAV istorijoje, yra didelis ir svarbus žingsnis į priekį Amerikos politikoje: K.Harris bus tik trečioji moteris JAV istorijoje, kandidatuojanti į viceprezidentės postą. Ji bus ir pirmoji tamsiaodė kandidatė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius