-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Matulaitytė-Feldhausen: Aš esu feministė, ir man dėl to yra šiek tiek nesmagu

Feministe Lietuvoje būti nelengva, dar ir kaip nelengva. Kita vertus, Lietuvoje yra apskritai nelengva būti, bet čia jau kita tema.
Milda Matulaitytė
Milda Matulaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Likimas man lėmė būti ir gyventi tarp dviejų šalių, tiesa, dar šiek tiek užkabinant ir trečiąją, todėl per gerus du dešimtmečius turėjau puikių galimybių palyginti, ką reiškia būti feministe Lietuvoje ir Šveicarijoje, Vokietijoje.

Tiesa, man vis dar nėra aiški pati feminizmo idėja apskritai. Pala pala, nepulkit svaidyti akmenų ir manęs kaip nors negražiai vadinti. Supraskite mane teisingai – teorinė feminizmo idėja man labai aiški, bet va praktikoje? Pastaruosius du dešimtmečius gyvenau vienoje turtingiausių pasaulio šalių, kurioje visgi „trijų K raidžių mentalitetas“ stropiai perduodamas iš kartos į kartą.

Kas yra tos trys „K“, klausiate? Kinder, Küche, Kirche arba išvertus: vaikai, virtuvė, bažnyčia, kurios turėjo aiškiai apibrėžti moters vaidmenį vokietakalbėje erdvėje. Feminizmas, moterų judėjimas, tąsias tris „K“ šiek tiek pakoregavo ir dabar vietoje Kirche (bažnyčia) atsirado „karjera“. Aha. Na, gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius