Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Matulaitytė-Feldhausen: empatai – atpirkimo ožiai ar išrinktieji?

Apie empatus jau, berods, esame girdėję viską. Kad jie yra „geriečiai“, kad tik jų dėka pasaulis yra geresnė vieta, kad visada poroje „narcizas-empatas“, empatas bus nuskriaustasis; kad niekas taip nejaučia aplinkos ir aplinkinių, kaip empatai, o empatija apskritai – turėtų būti didžiausia siekiamybė ir privalomas sėkmingo bendravimo komponentas.
Milda Matulaitytė
Milda Matulaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Empatijai yra giedamos odės, empatas yra liaupsinamas aukščiausiomis gaidomis, o nejautrumas, empatijos stoka pastaruoju metu yra traktuojama kaip yda, trūkumas. O kaip gi yra iš tikrųjų – ar tikrai tik empatai gali būti „geriečiais“, ar visada yra gerai būti empatišku ir kas yra dar beveik negirdėta „ekpatija“?

Jei jūs dar nesate empatas ar stokojate empatijos – internete tikrai rasite šimtus patarimų, kaip jums kuo greičiau tokiu tapti – yra suponuojama, jog empatija yra privalomas „modernaus ir sėkmingo“ gyvenimo atributas, ypač jei jūs norite būti puikus verslininkas ar vadovas, o gal tiesiog padaryti puikią karjerą.

Dažnai kaip priešprieša empatams yra pateikiamas sociopato, narcizo ar žudiko paveikslas, pabrėžiant, jog šieji „visiškai neturi empatijos jausmo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius