-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

M.Matulaitytė-Feldhausen: Ši Vyriausybė bus pati nesėkmingiausia iš visų

Taškas. Šiaip pavadinimuose lyg ir nėra įprasta dėlioti taškų, bet šiandien mums to taško būtinai reikia, todėl dėkime. Žodžiu taip – ši Vyriausybė bus pati nesėkmingiausia ir taškas. Iš kur aš žinau? Žinau. Nes aš viską visada žinau iš anksto.
Milda Matulaitytė su petnešomis
Milda Matulaitytė su petnešomis / Asmeninio albumo nuotr.

Bet mes pasižiūrėkime į viską gražiai iš eilės. Lietuvis beprotiškai mėgsta kentėti. Bet ir kentėti lietuvis mėgsta šiek tiek kitaip nei jo broliai ir seserys kančioje.

Lietuvis mėgsta kentėti paturbintai. Paturbintai reiškia, kad lietuviui neužtenka kentėti viengubai, todėl jis kenčia dvigubai. Vieną kančią jis kenčia kančios metu, kitą gi – iš anksto.

Mūsų šalyje daugumą dalykų tenka pradėti daryti į minusą, tai yra pradėti ne nuo aktyvaus veiksmo, o nuo destrukcijos, galvojant, kaip reikės pasiteisinti, pasiaiškinti ir paaiškinti, be to, dar gi reikia gerai apmąstyti visas situacijas, ką kuriuo atveju kaimynai galbūt pagalvos ir ar mamai nebus gėda.

Jei netyčia situacija susiklosto ne tokia įtempta, veikiantysis yra priverstas veikti bandydamas išvengti nesėkmės – kas yra lygiai taip pat destruktyvu kaip ir atvira destrukcija.

Veikti bandant išvengti nesėkmės yra ne kas kita, kaip paleidus Kylianą Mbappé į aikštę, duoti jam užduotį niekuo daugiau neužsiimti, išskyrus trypti palei savo vartus juos ginant ir nesitraukiant nuo jų nė milimetro – juk tik taip galima (bandyti) nepralaimėti rungtynių.

Absurdas? Taigi. Tačiau mūsų politika ir mes patys elgiamės būtent taip. Mbappé vertė rinkoje – 180 milijonų eurų. Ir atspėkite, kodėl?

O dabar paimkime Lionelį Messi. 2019-ieji. 32 rungtynės, 34 įvarčiai. Namber uon, žodžiu, Big-Five lygų numeris pirmas – niekas pernai neprišaudė tiek įvarčių, kiek šitas bičelis.

O dabar pamodeliuokime situaciją kiek kitaip. Įsivaizduokime kokius nors Piedro, Zlataną ir Johną einančius žiūrėti rungtynių. Su Messi. Ir įsivaizduokime šiuos bičiulius iš vakaro geriančius alų ir šnekančius apie tai, kaip Messi yra absoliutus žioplys, būsimose rungtynėse netinkantis visiškai, kaip jis viską sugadins, koks apskritai nekompetentingas žaidėjas tas suknistas Messi yra. Lūzerių lūzeris.

Ir dar įsivaizduokime kokį nors Antaną, kukliai bandantį tai trijulei pasakyti, kad nu, chebra, žėkit, gal jis visai ir nieko iki šiol „pasirodė“, o mes nenorėtume palaukti ir pasižiūrėti ryt? Nu mažu, mažu? Na, gal ryt jam kaip nors pasiseks? Trijulė įsiunta, pradeda rėkti ant Antano, koks jis durnas, kaip jis nieko neišmano, kad jie viską geriau žino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius