Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milda Matulaitytė-Feldhausen: „mentų“ Respublika Lietuva. Ir tik nesakykite, kad ne

Kad mes „mentus“ mėgstame, seniai visiems aišku. Ne, jūs nemėgstate? Ak, jūs šelmiai, užtai pašmaikštauti tai jau tikrai mėgstate. Taigi, iš pradžių. Kad mes „mentus“ mėgstame, to įrodinėti niekam nereikia. „Ober-mentai ober-valdžioje“ – jūs tik, prašau, nepagalvokite, kad omenyje aš kokią nors konkrečią profesiją turiu.
Milda Matulaitytė-Feldhausen
Milda Matulaitytė-Feldhausen / Asmeninio albumo nuotr.

Ne, gink Dieve, ne. Ai, klausiate, kas tas ober? Toks lietuviškas darinys, mielai vartojamas čionykščių. Jis šiaip yra visiškai beprasmis, nieko nereiškiantis, bet labai reikalingas, ypač jei koks vokietakalbis svečias šalia, o tau reikia ir išprusimą, ir kalbos žinias pasidemonstruoti, na, tarkim, prie penkto bokalo alaus.

Dar pasidemonstravimui labai tinka uber. Ne, ne tas vežantis iš taško A, į tašką B, bet tas, kuris tariamas iūber, o rašomas über. Žodžiu, reiškiantį kažką virš, aukštesnį. Kokį nors iūbermenšą žinome visi, o va iūbermento gal dar ir neturėjome. Bet nieko tokio, imkime mes ir turėkime, kas mums uždraus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius