Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Monopolis“ moterims: Kaipgi pinigus uždirba feministės?

Pirmiausia turime pasirinkti žaidimo figūrėles. Yra daugybė variantų: lėktuvas („Galiu akimirksniu apkeliauti pasaulį!“ – paaiškina žaidimo pakuotė), štanga („Dievinu savo rytą sporto salėje!“), žurnalas („Čia pilna idėjų“), taurė („Stenkitės įkvėpti kitus ir jūsų taurė visada bus puspilnė!“) ir laikrodis („Ar ne tiesa, kad laikas pokyčiams?“). Taip pat dar yra skrybėlė – baltos spalvos („Ponas Monopolis nėra vienintelis, galintis nešioti tokią skrybėlę. O balta spalva tikrai atkreips į jus dėmesį!“).
Monopolis
Monopolis / 123RF.com nuotr.

Renkuosi taurę. Gūžtelėjęs pečiais Andrew pasiima skrybėlę. Paruošiame lentą. Rengiamės žaisti „Ms. Monopoly“ („Panelę Monopolę“). Gal ne todėl, kad manome, jog bus smagu – nemanau, kad man kada nors gyvenime buvo smagu žaisti Monopolį – bet todėl, kad man smalsu, o Andrew yra kantrus.

Aš buvau ką tik mačiusi žaidimo reklamą – tą pačią, kuri buvo atnaujinta šią savaitę, po to, kai iš pradžių buvo pasirodžiusi praėjusį rudenį, ir ji… jei dar nematėte, tikriausiai turėtumėte tiesiog pažiūrėti.

Taigi aš paprašiau Andrew – vyro – pažaisti su manimi žaidimą, skirtą švęsti moteriškumą. Norėjau sužinoti, kaip „Monopolis“, žaidimas, paremtas mintimi, kad azartiškas turtų kaupimas yra įdomus laiko leidimo būdas, traktuotų feminizmą.

Atsakymas – maždaug taip, kaip ir tikėtumėtės. Tik kažkaip... blogiau. Šio žaidimo, vieno iš daugelio „Monopolio“ variantų, pagrindinė veikėja yra panelė Monopolė, pono Monopolio, originalaus žaidimo herojaus, dukterėčia.

Idėja tokia, kad ji yra Silicio slėnio tipo investuotoja, orientuota į moterų išradimus. Dar pateikiamas paaiškinimas, kad pono Monopolio dukterėčia yra „savamokslė investicijų guru“. Tai gera užuomina į tai, kas laukia ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius