-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pralaimėjimo nepripažįstantis D.Trumpas ir Amerikai gresiančios pasekmės

„Laukia pora pavojingų mėnesių“, – apie rinkiminių rezultatų nepripažįstantį dėdę Donaldą Trumpą kalba jo dukterėčia Mary Trump. Iš politiko retorikos aišku, kad lengvai jis nepasiduos. Kokių veiksmų Trumpas imsis ir kokios bus jų pasekmės? Situaciją komentuoja politologas Linas Kojala.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dabartinis JAV prezidentas vis dar nepripažįsta pralaimėjimo. Kokių teisinių veiksmų jis gali imtis ir kaip tie veiksmai galėtų pakeisti situaciją? Pasak L.Kojalos, iš D.Trumpo pusės pateiktų ieškinių, ko gero, bus nemažai, o jų poveikis gali būti skirtingas.

„Trumpas gali imtis įvairių veiksmų: nuo skundų, kad rinkimų stebėtojams nebuvo deramai leidžiama prižiūrėti rinkimų rezultatų skaičiavimus iki rimtesnių pažeidimų ieškojimo. Skundų gali būti daug, o jų poveikis gali būti skirtingas. Visgi kol kas mes iš D.Trumpo administracijos atstovų nematome įrodymų, kurie keltų abejones, kad rinkimai galėjo būti, kaip pats Trumpas teigia, „pavogti“ arba masiškai klastojami“, – teigia politologas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Kojala
Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Kojala

Įpratęs laimėti

Ar Tumpas tikrai tikisi išpešti pergalę? Galbūt egzistuoja kitos tokio jo elgesio priežastys? L.Kojala primena, kad Trumpas ne kartą yra teigęs, jog labai nemėgsta pralaimėti.

Prie nesėkmių jis nėra įpratęs tiek kaip asmuo, tiek kaip politikas

„Visų pirma sakyčiau, kad toks jo elgesys – nepasitenkinimas rezultatu, kuris jam yra nepalankus. Prie nesėkmių jis nėra įpratęs tiek kaip asmuo, tiek kaip politikas. Pralaimėjimas Trumpui – pakankamai neįprastas reiškinys politikoje, kurioje jis dalyvauja gana neilgą laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius