-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PSO vadovas kontaktavo su sergančiuoju COVID-19, bet nesitestuos. Kodėl?

Lapkričio 1 dieną Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pranešė, kad turėjo artimą kontaktą su asmeniu, kurio COVID-19 testas buvo teigiamas. Jis planuoja izoliuotis ir toliau dirbti iš namų.
Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas
Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mane identifikavo kaip kontaktavusį su asmeniu, kurio COVID-19 testas buvo teigiamas. Jaučiuosi gerai ir neturiu simptomų, bet artimiausiomis dienomis aš karantinuosiuosi, kaip nurodoma WHO protokoluose ir dirbsiu namuose“, – lapkričio 1 dieną socialiniuose tinkluose paskelbė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Bet, ko gero, priešingai, nei dauguma tikėjosi, daktaras Tedrosas (kaip jis paprastai vadinamas) neskubėjo iškart testuotis.

„Mūsų dabartiniai protokolai nereikalauja, kad jam būtų daromas testas. Jam tyrimai bus atliekami atsižvelgiant į simptomų atsiradimą ar kitas aplinkybes“, – savo pranešime žiniasklaidai sakė epidemiologas Mike'as Ryanas, atsakingas už PSO priemones kovoje su COVID-19, praneša „Reuters“.

Toks mokslo srityje dirbančio žmogaus sprendimas gali pasirodyti keistas, gal net nelogiškas. Argi daktarui Tedrosui nepraverstų tiesiog atlikti testo, kad sužinotų, ar užsikrėtė COVID-19?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius