-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tritėvystė – naujas ir labai praktiškas ateities šeimos modelis. Kam jis tinka?

Davidas Jay yra vyriausias iš 12 pusbrolių vienoje savo šeimos pusėje ir trečias vyriausias iš 24 pusbrolių kitoje pusėje. Vaikystėje Davidui „šeima“ reiškė gausų būrį žmonių, bendruomeniškumo jausmą bei pastovumą – žinojimą, kad šie žmonės visada bus jo gyvenime.
Trys žmonės
Trys žmonės / 123RF.com nuotr.

Vėliau, jau suaugęs ir gyvendamas drauge su bendraamžiais nuomojamame būste, jis jautė panašų šeimyniškumo jausmą su buto draugais, tačiau pastovumo jau nebebuvo. Jo buto draugai susirasdavo antrąsias puses, susilaukdavo vaikų ir nutoldavo. D.Jay visada norėjo savo šeimos ir vaikų. Ir beveik tiek pat ilgai žinojo, kad negalės jos sukurti įprastu būdu.

D.Jay yra Aseksualų matomumo ir švietimo tinklo (angl. Asexual Visibility and Education Network, AVEN) įkūrėjas ir vienas iškiliausių aseksualų judėjimo veikėjų. Aseksualūs žmonės nepatiria seksualinės traukos, nors daugelis iš jų turi lytinių santykių ir užmezga romantinius ryšius. D.Jay įkūrė AVEN 2001 metais, būdamas privataus „Wesleyan" universiteto pirmakursis ir nuo to laiko aktyviai aiškina visuomenei aseksualumo reiškinį, kalba renginiuose ir duoda interviu žiniasklaidai. Vaikinui augant ir bręstant, jam kilę klausimai peržengė tapatybės ir lytinio potraukio klausimus ir pakrypo tėvystės ir šeimos gyvenimo temų link.

Tai, kaip atsiranda vaikai, D.Jay niekada nebuvo problema, jis buvo apsvarstęs ir laikinos globos ir įvaikinimo galimybes. Problema buvo ta, kad jis ne tik norėjo vaikų, bet taip pat ir norėjo, kad vienas iš tėvų padėtų jam auginti tuos vaikus, tačiau nesidomėjo romantiniais santykiais pagrįsta partneryste. Prieš imant svarstyti galimybę tapti vienišu tėčiu, jam buvo įdomu, ar gali būti ir kitų būdų sukurti šeimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius