Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užburtas ratas: kada NKL čempionai atitiks keliamus reikalavimus ir papildys LKL?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kvapą dar menanti Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ komanda per pastarąjį dešimtmetį turėjo ne vieną progą prasibrauti į aukščiausias šalies pirmenybes.
„Sūduva-Mantinga“ – 2018–2019 metų sezono čempionai
„Sūduva-Mantinga“ – 2018–2019 metų sezono čempionai / Dainiaus Lukštos nuotr.

Koją daugkartiniams čempionams po pergalių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finaluose 2016, 2017 ir 2019 metais vis pakišdavo infrastruktūros trūkumas, kuris Marijampolėje veikiausiai bus jaučiamas dar ne vieną sezoną.

Klubo siekis – arena, kuri atitiktų dabartinius LKL standartus ir taptų naujaisiais „Sūduvos-Mantingos“ sirgalių namais. Šiuo metu situacija kur kas liūdnesnė – komanda žaidžia Marijampolės žaidimų sporto mokyklos salėje, geriausiu atveju priimančioje apie 200 krepšinio aistruolių.

„Man labai liūdna, kad Marijampolė nejuda į statybų pusę, – tinklalapiui 15min sakė NKL vykdantysis direktorius Giedrius Grybauskas. – Matyt, yra kažkokie klausimai, kurių niekaip nepavyksta išspręsti. Šioje situacijoje labiausiai gaila Marijampolės komandos rėmėjų ir žiūrovų, kurių klubas eilinį kartą tampa čempionais, bet pajudėti į viršų nepavyksta.

Marijampolėje yra savininkai, rėmėjai, kurie yra begaliniai šios sporto šakos fanatikai ir labai myli savo miestą. Jie sako, kad jų namų arena niekada nebus Garliavoje ar Prienuose. Tai yra vertybiniai dalykai ir jie šventai tiki, kad kažkada jie tikrai turės areną ir išeis į LKL čempionatą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius