-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 14 /2023 11 15

E. Musko platforma „X“ nesugebėjo sumokėti baudos Australijos priežiūros tarnybai

Elono Musko (Ilono Masko) socialinis tinklas „X“ nesumokėjo baudos, skirtos už tai, kad nepateikė savo planų išgyvendinti platformoje esantį seksualinį vaikų išnaudojimą vaizduojantį turinį, antradienį naujienų agentūrai AFP pranešė Australijos interneto saugumo priežiūros tarnyba.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Praėjusį mėnesį e. saugumo komisarė Julie Inman Grant (Džiuli Inman Grant) bendrovei, anksčiau žinomai kaip „Twitter“, skyrė 610,5 tūkst. Australijos dolerių (362,94 tūkst. eurų) baudą už tai, kad neatsakė į jos vasarį siųstus klausimus, ir kritikavo tai, ką pavadino bendrovės tuščiomis kalbomis šiuo klausimu.

„X“ buvo duotas terminas iki spalio pabaigos sumokėti baudą, paprašyti pratęsti terminą arba panaikinti baudą. Bendrovė paprašė pratęsti terminą, kuris baigėsi praėjusį penktadienį.

„Twitter/X“ per nustatytą terminą nesumokėjo už pranešimą apie pažeidimą, todėl e. saugumas dabar svarsto tolesnius veiksmus“, – AFP teigė J. Inman Grant atstovas žiniasklaidai.

„X“ neatsakė į prašymą pateikti komentarą.

J. Inman Grant – pati buvusi „Twitter“ darbuotoja – praėjusį mėnesį paragino „X“ parodyti, kad imasi realių veiksmų platformai sutvarkyti.

„Twitter/X“ viešai pareiškė, kad kova su seksualiniu vaikų išnaudojimu yra svarbiausias bendrovės prioritetas, tačiau tai negali būti tik tuščios kalbos“, – tuomet sakė ji.

Milijardierius E. Muskas nuo tada, kai perėmė „X“, atleido daugiau nei 80 proc. jos darbuotojų, įskaitant daug turinio moderatorių, kurie yra atsakingi už netinkamo turinio naikinimą.

J. Inman Grant teigimu, per tris mėnesius nuo tada, kai E. Muskas perėmė „X“ valdymą, proaktyvus vaikų seksualinio išnaudojimo atvejų nustatymas platformoje sumažėjo nuo 90 proc. iki 75 procentų.

Australija išryškėjo kaip pasaulinė lyderė, siekiant reguliuoti socialinės žiniasklaidos platformas, ir tai ne pirmas kartas, kai J. Ingman Grant išskiria „X“ arba E. Muską.

Šių metų birželį ji išreiškė susirūpinimą dėl bendro „toksiškumo ir neapykantos“ padidėjimo po to, kai praėjusių metų spalį E. Muskas perėmė bendrovę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius