-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, jei jūsų darbuotojai pavargo dirbti nuotoliniu būdu? Laikykitės šio požiūrio

Daugumai mūsų tebebandant prisitaikyti prie nuotolinio darbo, specialistų nuomonės, išvados ir mintys apie darbuotojų produktyvumą per pastaruosius kelis mėnesius labai keitėsi.
Galvos skausmas
Galvos skausmas / 123RF.com nuotr.

Kai kurios įmonės pandemijos pradžioje džiaugėsi išaugusiu produktyvumu – nesvarbu, ar todėl, kad žmonės iš visų jėgų stengėsi išsaugoti darbą, ar todėl, kad ieškojo, kas atitrauktų jų mintis nuo pasaulį apėmusio chaoso.

Vis dėlto pastaruoju metu darbdaviai pripažįsta, kad pastebi smunkantį kai kurių darbuotojų našumą. Kad ir ką kaltintume – nuovargį dėl virtualių susitikimų, neįprastus mokslo metus dirbantiems tėvams (ir jų vaikams) ar bendrą nusivylimo jausmą – manau, visi sutiksime, kad šiandien viskas atrodo kitaip nei kovo pabaigoje.

Kai kurie karantino aspektai tapo įprasti – pavyzdžiui, dirbti vienam įsitaisius prie stalo svetainėje, o ne ant ergonomiškos kėdės senajame biure, apsuptam kolegų – prie kai kurių dalykų vis dar sunku priprasti. Metinės rezultatų apžvalgos jau čia pat, galbūt bus ir premijų, o dar laukia metų pabaigos KPI, nes jau atėjo paskutinysis ketvirtis.

Tačiau darbas 2020 metais buvo visiškai kitoks, todėl ir vadovams tenka norom nenorom pakeisti požiūrį į tai, kaip paskatinti savo darbuotojus neprarasti ūpo ir prisitaikyti prie pokyčių. Štai keletas dalykų, kuriuos reikia turėti omenyje vadovaujant kolektyvui šiais metais ir 2021-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius