Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas šiuo metu samdo aktyviausiai: TOP 20 daugiausia laisvų darbo vietų siūlančių įmonių

Karantino pradžioje darbo rinkoje įsivyravusio įšalo neliko nė padujų. Stambios Lietuvos įmonės šiuo metu darbuotojų vėl ieško šimtais – vienos kuria naujas darbo vietas, o kitos, turinčios tūkstančius darbuotojų, atrankas skelbia dėl darbuotojų kaitos. 15min apžvelgia, kokios įmonės šiuo metu rinkoje siūlo daugiausia darbo vietų.
Biuro darbuotojai
Biuro darbuotojai / 123RF.com nuotr.

Darbo paieškos portalo CVbankas.lt vadovas Tomas Toleikis 15min konstatuoja, kad darbo rinkos aktyvumas jau sugrįžo į ankstesnį, priešpandeminį lygį.

„Per pastarąsias 30 dienų įdėta vos 2 proc. mažiau skelbimų nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Karantino metu šis rodiklis buvo nukritęs daugiau nei perpus. CV peržiūrų skaičius yra net išaugęs – darbdaviai peržiūri 10 proc. daugiau CV nei tuo pačiu laikotarpiu pernai“, – gerėjančias tendencijas apžvelgia T.Toleikis.

Asmeninio archyvo nuotr. /CVbankas.lt vadovas Tomas Toleikis
Asmeninio archyvo nuotr. /CVbankas.lt vadovas Tomas Toleikis

Teigiamomis naujienomis dalijasi ir darbo paieškos portalo CVonline.lt rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė – prasidėjus rugsėjui suaktyvėjo tiek darbdaviai, tiek ieškantys darbo.

Personalo atrankos kompanijos „CV-Online” marketingo vadovė Rita Karavaitienė
Personalo atrankos kompanijos „CV-Online” marketingo vadovė Rita Karavaitienė

„Spartus darbo pasiūlymų skaičiaus augimas prasidėjo jau birželio mėnesį ir toliau auga. Panašu, kad rugsėjį įmonės paskelbs panašų darbo pasiūlymų skaičių ar net didesnį nei pernai“, – prognozuoja R.Karavaitienė.

Daugiausia darbo pozicijų šiuo metu skirta IT, klientų aptarnavimo, gamybos, pardavimų, finansų, bankų, prekybos srities darbuotojams.

O kuriose įmonėse šiuo metu laisvų darbo vietų daugiausia? 15min peržiūrėjo didžiausių darbo paieškos portalus, profesinius socialinius tinklus ir sudarė šiuo metu daugiausia darbuotojų ieškančių įmonių TOP 20.

Lyderiai – didžiausi darbdaviai

T.Toleikis pastebi, kad daugiausiai darbo skelbimų publikuojančių įmonių dešimtuko pagrindą sudaro didelės įmonės, turinčios daug darbuotojų.

123rf.com/Darbo pokalbis
123rf.com/Darbo pokalbis

R.Karavaitienė papildo, kad šie stambieji darbdaviai veiklą vykdo visoje Lietuvoje ir jiems reikalingi įvairių sričių darbuotojai. Dažniausiai tai verslo paslaugų, prekybos, bankų, finansų, IT, telekomunikacijų, transporto įmonės.

O daugiausiai darbo skelbimų šiuo metu paskelbęs didžiausias Lietuvos darbdavys ir didžiausias prekybos tinklas – „Maxima“. Tai paaiškėjo peržiūrėjus populiarių darbo paieškos portalų CVbankas.lt ir CVonline.lt, taip pat profesinio socialinio tinklo „LinkedIn“ ir įmonių tinklalapiuose esančius darbo skelbimus. Beje, sudarydami daugiausiai darbuotojų Lietuvoje ieškančių darbdavių sąrašą atmetėme įdarbinimo ir darbuotojų nuomos bendroves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius