Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos komunistų ruporas grūmoja oficialiomis sankcijomis Lietuvai

Kinijos komunistų partijos propagandinis leidinys paskelbė, kad Pekinas Lietuvai gali įvesti oficialias sankcijas. 15min kalbinti Lietuvos ekspertai sako, kad tokio scenarijaus atmesti negalima – jų teigimu, „bausdama“ Lietuvą dėl ryšių su Taivanu, Kinija gali mėginti atgrasyti kitas Europos šalis sekti lietuvių pavyzdžiu. Ginčas tokiu atveju galėtų greičiau persikelti į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO).
Xi Jinpingas
Xi Jinpingas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Iki šiol Kinijos valdžia oficialiai neigė, kad įvedė apribojimus Lietuvos verslui – Pekinas tikina, esą bendradarbiavimą su lietuviais nutraukia pačios įmonės.

Tačiau komunistų partijos leidinys „Global Times“ šią savaitę pareiškė, kad Pekinas gali įvesti ir oficialias sankcijas. Šis propagandinis portalas anglų kalba dažniausiai atspindi Kinijos valdžios poziciją, tačiau jo tonas neretai būna aštresnis nei oficialių atstovų, o grasinimai ne visuomet išsipildo.

Redakcinėje skiltyje „Global Times“ iškėlė idėją, kad Kinija galėtų įvesti „JAV stiliaus sankcijas“ – kaip pavyzdį leidinys minėjo amerikiečių ribojimus kinų telekomunikacijų bendrovei „Huawei“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius