Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos oro uostams“ – kaltinimai masiniais neteisėtais atleidimais: mano, kad nusikratyta vyresniais

Vilniaus oro uoste dirbęs aviacijos saugumo darbuotojas kaltina oro uosto vadovybę neteisėtai atleidus jį iš darbo. Pasak darbuotojo, jo vadovai ieškojo priežasčių, kuriomis remdamiesi galėtų nusikratyti dešimtmečius šiam darbui paaukojusių vyresnio amžiaus specialistų. Negana to, pasak pašnekovo, atsisveikinant buvo pritaikomas atleidimas dėl darbuotojo kaltės, kurios atleistasis neįžvelgia. „Lietuvos oro uostai“ patvirtino, kad darbo neteko nemažai aviacijos saugumo darbuotojų, tačiau neigia, kad asmenys buvo pasirinkti bent kaip nors atsižvelgiant į jų amžių. O minėtas specialistas atleistas dėl šiukščių pažeidimų pagal nustatytą tvarką.
Vilniaus oro uostas
Vilniaus oro uostas / LTOU nuotr.

Keliolika ar keliasdešimt metų tarnybai paaukoję aviacijos saugumo darbuotojai, pasak su 15MAX kalbėjusio Vytauto (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.), darbo neteko per trumpą laikotarpį ir be jokių, jo manymu, rimtų priežasčių. Keletas atleistųjų kreipėsi į Darbo ginčų komisiją, norėdami ne būti grąžinti į darbą, o tiesiog gauti išeitines išmokas. Vytautas tikina apie atleidimą nebuvęs įspėtas iš anksto ir neturėjęs pokalbio su vadovais, kaip nurodoma Darbo kodekse.

Tvarkė aplinką – liko be darbo

„Dirbu Vilniaus oro uoste nuo 2007-ųjų. Pastaruoju metu dirbau inspektoriumi aviacijos saugume. Spalio pradžioje pasigirdo kalbų, kad bus atleidžiami žmonės, tačiau vadovai nieko panašaus nesakė. Oro uoste tokia praktika įprasta, darbuotojams niekas nesakoma. Vėliau prasidėjo kalbos, kad mūsų darbas bus atidžiai stebimas per vaizdo kameras tam, kad būtų surasta pažeidimų, dėl kurių būtų galima atleisti. Tai pasitvirtino, prasidėjo atleidimai.

Spalį man įteikė du nurodymus pasiaiškinimams, kodėl esą pasisavinau keleivių turtą. Vienu atveju pažįstamas paprašė, kad iš draudžiamų daiktų dėžės paimčiau pasaugoti jo brolio paliktą daiktą. Daiktas nebuvo vertingas, tačiau jam sentimentalus ir nenorėjo prarasti. Tą įvykį prisimenu, tačiau tikslaus laiko – ne, parašiau viską, kaip buvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius