Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavojingos įstatymų skylės: moteris nusipirko „Toyotą“, kurios neįmanoma registruoti

Kokia tikimybė būti apgautam perkant automobilį? Sukčiai naudodamiesi įstatymų spragomis bent kartą per savaitę apgauna žmogų, kuris įsigyja automobilį, nelegaliai suremontuotą po eismo įvykio. Tokio automobilio užregistruoti beveik neįmanoma, pirkėjas lieka ir be pinigų, ir be automobilio. Kauno techninės apžiūros centro direktorius Gintaras Ciegis teigė, kad šiuo metu galiojanti sistema yra ydinga.
„Regitros“ duomenys apie sudaužytą automobilį
„Regitros“ duomenys apie sudaužytą automobilį

Taip nutiko ir kaunietei Erikai. Moteris, ieškodama automobilio, interneto skelbimų portale aptiko „Toyota Prius“. Mašina turėjo tapti ne tik susisiekimo priemone, bet ir papildomu pajamų šaltiniu – jos vyras ketino įsidarbinti pavežėju. Kaina, pasak jos, buvo šiek tiek žemesnė nei rinkos vidurkis. Priežastis paaiškėjo netrukus.

„Susitikom su pardavėju. Jis teigė, kad čia yra jo draugo žmonos automobilis. Draugas šiuo metu yra užsienyje. Automobilio techninė apžiūra pasibaigusi, o automobilio savininkė, draugo žmona, neturi kas jai padėtų atlikti techninę apžiūrą, todėl nusprendė automobilį tiesiog parduoti“, – istorijos pradžią prisiminė Erika.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Transporto priemonės pirkimo-pardavimo sutartis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Transporto priemonės pirkimo-pardavimo sutartis

Pasak jos, pardavėjas pasakojo, kad automobilis yra tvarkingas ir dabar jis yra eksploatuojamas, net ir be techninės apžiūros. Saldžiabalsis pardavėjas taip įtikinamai kalbėjo, kad Erika ryžosi palikti 100 eurų užstatą, o likusius pinigus sumokėti, kai ji ir jos vyras gaus atlyginimus.

Per tą laiką moteris apsilankė „Regitros“ svetainėje, kurioje patikrino automobilio duomenis. Čia nieko įtartino nepastebėjo, automobilis turėjo galiojantį privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą, nebuvo ieškomas. Tiesa, buvo užrašas, kad dalyvavimas viešajame eisme draudžiamas, o tai bylojo apie tai, ką buvo minėjęs ir pats pardavėjas – automobilis neturi techninės apžiūros, todėl važinėtis juo draudžiama. Pirkėja apsidrausdama dar paskambino į „Regitrą“, kurioje išgirdo patvirtinimą, kad automobiliui nėra taikomi jokie apribojimai, o dėl techninės apžiūros ji turėtų kreiptis į TA centrą.

Sausio 29 dieną įvyko antrasis susitikimas su pardavėju, kurio metu buvo pasirašyta pirkimo—pardavimo sutartis ir sumokėta 2 450 eurų suma.

 

Viskas ėjo pagal planą. Kitą dieną moteris turėjo nesudėtingą planinę operaciją, po kurios ketino vykti registruoti automobilio. Ligoninėje turėjusi praleisti vos vieną dieną, Erika joje dėl komplikacijų ir prasidėjusio vidinio kraujavimo užtruko iki vasario 12 dienos.

Ką daryti? Daužyti ir iš naujo remontuoti? Automobilis jau suremontuotas, o reikia pažymos, kas atliko atkuriamąjį automobilio remontą.

Išėjusi iš ligoninės ir atgavusi jėgas, po dviejų dienų pirkėja nutarė nuvažiuoti į techninių apžiūrų centrą, atlikti automobilio apžiūrą, po kurios ketino baigti automobilio registracijos procesą.

Tai, ką ji išgirdo, atėmė žadą – automobiliui techninė apžiūra ne pasibaigusi, o buvo panaikinta dėl to, kad jis pateko į eismo įvykį, todėl dabar reikia atlikti ekspertizę. Kaip smarkiai automobilis buvo sumaitotas, pasakyti sunku, tačiau pavyko sužinoti, kad buvo iššovusios saugos oro pagalvės, o tai yra pagrindinė priežastis, dėl ko nustoja galioti techninė apžiūra ir automobiliui draudžiama dalyvauti viešajame eisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius