-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 14 /2023 11 15

„Siemens Energy“ gaus 15 mlrd. eurų gelbėjimo paketą

Vokietijos vyriausybė antradienį pranešė suteikianti 7,5 mlrd. eurų paskolos garantiją energetikos įrangos gamintojai „Siemens Energy“, o tai yra dalis 15 mlrd. eurų paketo, skirto padėti šiai įmonei – svarbiai perėjimo prie atsinaujinančiųjų energijos šaltinių dalyvei.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Vokietija

„Siemens Energy“ kreipėsi pagalbos į vyriausybę, nes susiduria su problemomis savo patronuojamojoje vėjo energetikos įmonėje „Siemens Gamesa“, be kita ko, dėl anksčiau sumontuotų vėjo turbinų kokybės.

Spalio 26-ąją bendrovė pareiškė, kad „dėl sparčiai augančio užsakymų skaičiaus, ypač buvusiose dujų ir energetikos verslo srityse, didėja ilgalaikių projektų garantijų poreikis“.

Ji teigė, kad derasi su partneriais, įskaitant vyriausybę, siekdama užtikrinti galimybę gauti garantijas, „kad palengvintų numatomą spartų augimą“.

Ekonomikos ministerija antradienį pareiškė, kad išankstinė Vyriausybės pagalbos sąlyga buvo ta, „kad visos suinteresuotosios šalys tinkamai dalyvautų užtikrinant bendrovės apsaugą“.

Ji teigė, kad buvo susitarta dėl 15 mlrd. eurų garantijų paketo, iš kurių 12 mlrd. eurų suteiks privatūs bankai, o likusią sumą „Siemens Energy“ užsitikrins derybose su kitomis suinteresuotosiomis šalimis. Vyriausybė sutiko suteikti 7,5 mlrd. eurų paramą bankų garantijoms.

Be to, „Siemens Energy“ ir „Siemens AG“ planuoja derėtis dėl bendros įmonės akcijų pardavimo, iš kurio „Siemens Energy“ gautų apie 2 mlrd. eurų, teigė ministerija.

Kol bus taikomos šios priemonės, „Siemens Energy“ negalės mokėti dividendų ar premijų savo vadovybei.

„Siemens Energy“ rugpjūtį pranešė, jog trečiąjį finansinių metų ketvirtį patyrė rekordinius grynuosius nuostolius, kuriuos, be kita ko, lėmė 1,6 mlrd. eurų išlaidos sausumos vėjo turbinų techninėms problemoms šalinti.

Grupė birželį įspėjo, kad sunkumų slegiamo vėjo jėgainių padalinio „Siemens Gamesa“ kokybės problemos yra rimtesnės negu manyta anksčiau. „Siemens Energy“ akcijų kursas tuomet krito daugiau kaip 30 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius