-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skycop“ įsigijo Estijos skrydžių kompensacijų bendrovę „Lennuabi“

Lietuvos skrydžių kompensacijų valdymo kompanija UAB „Skycop.com“ užbaigė analogiškas paslaugas Estijoje teikiančios bendrovės „Lennuabi“ įsigijimo sandorį. Šiuo žingsniu „Skycop“ pradeda 2024-25 m. plėtros programą, kuria siekiama tapti antra didžiausia Europos skrydžių kompensacijų sektoriaus kompanija.
„Delta Airlines“ lėktuvas
„Delta Airlines“ lėktuvas / Shutterstock nuotr.

2017 m. įkurta „Lennuabi“ yra populiariausia Estijoje kompensacijų už atšauktus, vėluojančius ar kitus nesklandumus keleiviams lėmusius skrydžius platforma, auganti ir kaimyninėje Suomijoje. Todėl įsigydama „Lennuabi“, „Skycop“ stiprina savo poziciją Šiaurės Europos rinkoje ir sukuria prielaidas tolesniam augimui šiame regione.

„Skycop“ vadovas Tomas Vaišvila sako, kad skrydžių kompensacijų valdymo rinka augo išvien su kelionių atsigavimu po pandemijos, nes oro bendrovės klientams vis dar nesiūlo aiškaus ir suprantamo žalų atlyginimo mechanizmo.

„Todėl pradedame strateginę plėtros ir įsigijimų programą. Šioje rinkoje itin svarbus pasitikėjimas, todėl džiaugiamės, kad estų ir net suomių mylimas „Lennuabi“ prekės ženklas prisijungė prie „Skycop“ verslo šeimos. Toliau ieškosime įvairių plėtros galimybių Šiaurės Europos regione, o mūsų galutinis artimiausių poros metų tikslas yra pasiekti antrą vietą visos Europos rinkoje“, – komentuoja T.Vaišvila.

„Skycop“ ir „Lennuabi“ po šio sandorio išlaikys atskirus prekės ženklus ir komandas, tačiau bendrovės dalinsis technine ar teisine infrastruktūra – robotizuotais ir dirbtiniu intelektu grįstais procesais, laiko patikrintų teisinių paslaugų partnerių tinklu Europoje ir kt. Abiejų kompanijų susitarimu, finansinės sandorio detalės neviešinamos.

UAB „Skycop“ šiuo metu dirba apie 40 kolegų. Išankstiniais neaudituotais duomenimis, 2023 m. bendrovės pajamos pasiekė 20 mln. Eur. Abi kompanijos šiuo metu iš viso išnagrinėja dešimtis tūkstančių keleivių užklausų per mėnesį.

„Skycop“ pagrindinis verslo modelis yra grįstas nemokamu keleivių pretenzijų administravimu pritaikant fiksuotą mokestį sėkmės atveju. Bendrovė taip pat siūlo „Skycop Care“ prenumeratą be sėkmės mokesčio bei teikia verslas-verslui paslaugas kelionių agentūroms, automobilių nuomos bendrovėms ir kitiems kelionių rinkos dalyviams.

„Lennuabi“ Estijoje yra žinoma dėl savo „Express“ funkcijos, leidžiančios iš tam tikrų Šiaurės Europos oro linijų gauti pinigus per kelias dienas, o ne mėnesius. Estų kalba „Lennuabi“ reiškia „skrydžių pagalba“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius