-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimuose negalės balsuoti daugiau kaip pusseptinto tūkstančio neveiksnių asmenų

Lietuvos prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose šiemet negalės balsuoti pusseptinto tūkstančio Lietuvos piliečių, kuriuos teismai pripažino neveiksniais.

Šiemet neveiksnių asmenų beveik trečdaliu daugiau nei prieš pusmetį, teigiama pranešime spaudai.

Lietuvos notarų rūmų prezidentas Marius Stračkaitis perduos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkui Zenonui Vaigauskui kompiuterinę laikmeną su 6555 asmenų, teismo pripažintų neveiksniais, duomenimis. Šie asmenys turės būti išbraukti iš rinkėjų sąrašų.

„Lietuvos notarų rūmai yra vienintelė valstybėje įstaiga, kaupianti, sauganti ir valdanti teismų siunčiamus duomenis apie neveiksnius asmenis. Leidimą perduoti duomenis suteikė Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija. Pasibaigus rinkimams, VRK iš Lietuvos notarų rūmų gautus duomenis privalės sunaikinti“, – sakė Lietuvos notarų rūmų prezidentas Marius Stračkaitis.

Per pastarąjį pusmetį neveiksnių asmenų Lietuvoje padaugėjo 2,3 tūkstančio. Praėjusį rudenį, prieš Seimo rinkimus ir referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo, iš rinkėjų ir referendumo dalyvių sąrašų buvo išbraukti 4286 neveiksniais pripažinti asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius