-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų dovanėlės

Valdžia Lietuvoje pasikeitė pačiu laiku. Kitaip Kalėdų Seneliui būtų tekę aplenkti keletą svarbių valstybei pastatų Vilniaus Gedimino prospekte ir aplink jį.
Speigas Žvarbenis
Speigas Žvarbenis / Dienraščio „15 minučių“ iliustr.
Temos: 1 Kalėdos

Savaime suprantama – juk, kaip rodo dabartinė situacija, anie valdantieji nebuvo itin geri berniukai ir mergaitės. O dabartinė valdžia dar nespėjo daug prisidirbti, tik nuotaiką kai kam pagadino. Ištaisyti padėtį – kaip tik Senelio jėgoms.

Pavyzdžiui, finansų ministrui jis atneš naują skaičiuotuvą, kalbantį žmogaus balsu – kad anas ponas ne tik geriau skaičiuotų, bet ir prisimintų, jog skaičiuoja žmones. Mat susidūrusi su šitais padarais net matematika kartais kapituliuoja. Juk nebūna 1,3 žmogaus. Arba tokio, kuriam, kiek jis bedirbtų, niekada nesinorėtų valgyti ir ilsėtis.

Premjeras gaus naują maišą kantrybės – keista, kad jam iki šiol užtenka senojo, kai tenka kovoti ne tik su opozicija, bet ir kolegomis iš koalicijos. Be to, iš Laplandijos ministrui pirmininkui atkeliaus keli pūdai vatos, kad kartais pavyniotų į ją žodžius, kalbėdamas apie krizę.

Tęsiant temą apie Vyriausybės vadą, jis Seimo pirmininkui per šį gimtadienį padovanojo knygą apie žiniasklaidos įtaką ekonomikai. Kalėdų Seneliui belieka pridėti parlamento vadovui dar vieną kitą politikos vadovėlį bei Konstituciją su paryškintomis pastraipomis apie žodžio laisvę. Ir atseikėti šiek tiek laiko visa tai perskaityti.

Visam parlamentui žiemos švenčių simbolis ruošia ypatingą staigmeną. Be kavos ir kitų neužmigti padedančių priemonių, Seimo nariai gaus pakvietimų į porą seansų, kuriuose specialistai išsamiai paaiškins, kuo įstatymų leidybos darbas produktyvesnis, jei atliekamas ne pusę dienos miegant ir pusę nakties dirbant, o atvirkščiai.

Dar trumpam grįžkime prie Vyriausybės, nors visų jos narių gal ir nesuminėsime. Susisiekimo ministrui skrydžių bendrovė siūlosi padovanoti keliasdešimt procentų savo akcijų. Bet Kalėdų Senelis perspėja: katės maiše – ne jo specifika. Tankiabarzdis dovanos ką kita. Kaip ir visiems – kažką mielo ir visomis prasmėmis teigiamo. Vieninteliam energetikos ministrui jis ruošia tik simbolinių dovanėlių – pastarasis ir taip gavo visą ministeriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius