Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažiau yra daugiau

„Mažiau yra daugiau“, – sakydavo vienoje reklamoje. Ir kai kas patikėjo. Ne šiaip bet kas. Net ne kažkas, o ŠIS TAS. Kadenciją pabaigęs Seimas.
Vėjas Rudenis
Vėjas Rudenis / Dienraščio „15 minučių“ iliustr.

Sunku nuginčyti ano parlamento potenciją, mat, jis, kaip tikrų išminčių būrys, užbėgo įvykiams už akių. Naujai kadencijai išrinkti reklamų garsintojai, aktoriai ir pardavėjai dar nespėjo prisiekti, o jų pirmtakai jau užsuko naujokams tokią reklamą, kad gali visiems ketveriems metams užtekti.

Centro dešinės koalicija taip uoliai šneka apie taupymą, kad ir senasis Seimas susimylėjo padėti. Kaip tarė, taip ir padarė – nusprendė sumažinti ateities kolegoms algas. Ir sumažino. O mažindami padidino, nes „mažiau yra daugiau“. Pagausino ne tik kapšus, bet ir apkalbas – dabar pusė Lietuvos manys, kad šitie siurbėlės krizės akivaizdoje kitus skurdino, o patys sau atlyginimus kėlėsi.

Mažinant padidinti. Stebuklas, ar ne? Bet gali puikiai suveikti. Vieni pirmųjų savo kailiu tai patirs darbą pradėjusių seimūnų padėjėjai. Anksčiau tautos išrinktieji tos faunos atstovų galėjo turėti bent po du. Tačiau kadangi „mažiau yra daugiau“, nuo šiol užteks ir po vieną. Nežinia tik ar užteks tiems padėjėjams laiko nudirbti visus darbus už save, kitą padėjėją ir Seimo narį. Nors, jeigu ką, politikų pagalbininkai tiesiog galės įsiminti universaliąją frazę. Ji ypač pakels ūpą, kai vargšeliai kalbės apie savo laisvalaikį: „mažiau yra daugiau“.

Yra ko pasimokyti naujai Vyriausybei iš anos kadencijos išrinktųjų bei paskirtųjų. Kuo mažiau valstybė surinkdavo pinigų į biudžetą, tuo gimdavo daugiau siūlymų, kaip juos švaistyti. Kuo mažiau anie galvodavo apie tautą, tuo daugiau dėmesio susilaukdavo. Ir taip toliau.

Kita vertus, negali, žmogau, sakyt, kad būsimieji valdantieji taip jau nieko ir nepasisėmė iš pirmtakų patirties. Pavadinti koalicijos mokesčių mažinimą kitaip nei šedevru tiesiog liežuvis nesiverčia. Mąstė, skaičiavo, karpė ir diskutavo, kol apsisprendė ir krauju pasirašė sutartyje: mažinant mokesčius reikia juos padidinti. Virtuozai!

Paprastiems mirtingiesiems belieka tikėtis ir stengtis, kad „mažiau yra daugiau“ dėsnis taip pat stebuklingai prigytų ir kasdienybėje: mažiau uždirbi, bet daugiau turi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius