Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 03

A.Valinskas: „Traukiuosi, nes trūksta patirties“ (atnaujinta 10.20 val.)

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, kad traukiasi iš kovos dėl tolesnio kandidatavimo prezidento rinkimuose.
Spaudos konferencija
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

„Prieš kelis mėnesius sakiau, kad dalyvauju, nes mačiau daug neteisybės Lietuvoje ir veiklus prezidentas tai galėjo ištaisyti. Tačiau gerai apsvarstęs, nutariau nedalyvauti, nes padėtis mūsų šalyje yra labai sudėtinga, todėl prie valstybės vairo turi stoti patyręs ir ryžtingas politikas. Man ryžto netrūksta, tačiau pakankamos patirties dar neturiu“, – teigė A.Valinskas.

Jis teigė, kad kritę reitingai neturėjo įtakos jo sprendimui. Esą jis apsisprendė pasitraukti iš rinkimų prieš tris savaites, tačiau laukė, kad pasibaigtų parašų rinkimų kampanija, kad viešojoje erdvėje nepasigirstų kalbų, esą Seimo pirmininkas nesurinko pakankamo skaičiaus parašų ir dėl to pasitraukė.

Pranešdamas apie savo pasitraukimą iš rinkimų kampanijos, A.Valinskas teigė kaip pilietis palaikantis Dalią Grybauskaitę ir tikintis, jog ji yra kompetentingiausia kandidatė į prezidentus.

„Aš, kaip pilietis, manau, kad geriausia kandidatė yra D.Grybauskaitė, kuri ne tik turi didžiulį žmonių pasitikėjimą, bet ir gali tapti išėjimo iš krizės architekte, savo asmenine patirtimi ir kompetencija įtvirtinti Lietuvos pasiekimus ES ir NATO“, - įsitikinęs Seimo vadovas.

Kad A.Valinskas ketina trauktis iš kovos dėl prezidento posto, dar prieš šią spaudos konferenciją teigė ir neoficialūs šaltiniai.

A.Valinskas dar nebuvo užregistruotas kandidatu į prezidentus, mat nebuvo aišku, ar įvykdė reikalavimą surinkti ne mažiau kaip 20 tūkst. jo kandidatūrą remiančių piliečių parašų.

TPP lyderio štabo atstovai Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ketvirtadienį įteikė 21 tūkst. jo kandidatūrą parėmusių rinkėjų parašų.

VRK pirmininko Zenono Vaigausko teigimu, vidutiniškai 20 proc. parašų pripažįstami netinkamais. VRK ne vėliau kaip per 10 dienų nuo parašų rinkimo lapų gavimo patikrina, ar jie tinkamai užpildyti.

Nors dar neregistruotas kaip kandidatas, pasak Z.Vaigausko, A.Valinskas, kaip ir bet kuris kitas pretendentas, turi teisę atsiimti savo kandidatūrą.

Pagal Prezidento rinkimų įstatymą kandidatas į prezidentus turi teisę raštu atšaukti savo pareiškinius dokumentus likus ne mažiau kaip 15 dienų iki rinkimų dienos.

Tokiu atveju VRK sprendimą dėl kandidato į prezidentus registravimo gali priimti tik jei Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdyje dalyvauja kandidatas į prezidentus ir jei iki rinkimų dienos liko ne mažiau kaip 13 dienų.

A.Valinsko kandidatūrą į prezidentus kėlė jo vadovaujama TPP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius