-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 17

V.Mazuronio nuotaikos apklausos nesugadino (atnaujinta 23.00 val., nuotraukos)

Pasirodžius rinkėjų apklausų duomenims, pagal kuriuos „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis užima trečiąją poziciją, pats kandidatas į prezidentus tikina, kad skaičiai vilties neatima. .
V.Mazuronis
V.Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apklausas vertinu labai gerai. Duomenys įneša intrigą laukiant rezultatų“, – naujienų portalui 15min.lt sakė V.Mazuronis.  Kandidatas į prezidentus tikino, kad neigiami atsiliepimai ir trečia pozicija jo neliūdina. „Jei kalbėti apie pačius rezultatus, mano žiniomis, buvo apklausti 6 tūkst. žmonių, iš kurių 33 proc. atsisakė atsakyti, už ką balsavo. Pradiniai duomenys įdomūs, bet tai neatima vilties, kad gali būti kitaip“,  – tikino V.Mazuronis.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovas negalėjo pasakyti, ar bus ginčijamas Vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbtas rinkėjų aktyvumas, jei šis vos vos perkops 50 proc. ribą.  „Žiūrint kokius gausim duomenis. Jei jie pasirodys įtartini, aišku, prašysim patikrinti. Jei įtarimo nekils, tada manau, kad rinkėjai ir pirkėjai yra visada teisūs ir jų nuomonę gerbsiu“, – teigė V.Mazuronis.

R.Paksas apklausomis nepasitiki

Kartu su V.Mazuronio partijos štabe Gedimino prospekte rinkimų rezultatų laukia ir partijos lyderis Rolandas Paksas. Vertindamas rinkėjų apklausų duomenis nušalintasis prezidentas buvo nelinkęs jų sureikšminti.

„Puikiai atsimename, kai tie kompiuteriai tai stringa, tai genda, tai sustoja, tai pasikeičia duomenys“, – aiškino R.Paksas. Anot jo, politinei sistemai, kuri šiandien daro įtaką politiniams procesams, būtų labai naudinga, jei būtų antras turas ir jame dalyvautų Algirdas Butkevičius. 

„Svarstysime, ką paremtume antrame ture, jei mūsų kandidatas į jį neiškops“, – užuominomis kalbėjo R.Paksas, neatmesdamas galimybės, kad „tvarkiečiai“ gali paremti socialdemokratų kandidatą, jei to prireiks.  Paklaustas, ar nejaučia nostalgijos prezidento rinkimų šurmuliui, R.Paksas tikino visada siekiantis aukščiausių pozicijų.  „Aš pats asmeniškai visada mėgau būti ir taip gyvenimas sutvarkė, kad buvau pirmosiose pozicijose“, – 15min.lt sakė R.Paksas.

Laukia margas būrys

Kandidato į prezidentus V.Mazuronio rinkimų štabe rezultatų kartu laukia „tvarkiečiai“ – buvęs sostinės meras Juozas Imbrasas, buvęs Vilniaus miesto tarybos sekretorius Paulius Paulionis, miesto Viešųjų pirkimų komisijai vadovavęs Remigijus Žemaitaitis, Vilniaus savivaldybės eismo organizavimo skyriaus vedėjas Henrikas Mackėla bei kyšininkavimu įtariamas buvęs sostinės tarybos narys ir vicemeras Evaldas Lementauskas.

Papildyta 23.00 val.: „Tvarkiečių“ štabas pamažu tuštėja

Paaiškėjus rinkimų rezultatams iš beveik pusės apylinkių kandidato į šalies prezidentus V.Mazuronio štabe įsivyrauja štilis.

Pačiam kandidatui išvykus į tiesioginę televizijos laidą, štabo branduolys susiskirstė į keletą grupelių ir bendrauja tarpusavyje. Galima jausti, jog vilties politikai stokoja ir pamažu susitaiko su pralaimėjimu.

Vienas kitas partietis vaišinasi patiektais sausainiais ir kava, atsisveikinama su mažiau ištvermingais rezultatų stebėtojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius