-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Česlovas Juršėnas traukiasi, sugrįžta Juozas Bernatonis

Socialdemokratų partija baigia dėlioti kandidatų į Seimą sąrašą. Jame nebėra politikos senbuvio Česlovo Juršėno. Bet diplomatinę tarnybą į politiką iškeisti pasiryžo ambasadorius Juozas Bernatonis, rašoma dienraštyje „Lietuvos rytas“.
Česlovas Juršėnas
Česlovas Juršėnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį posėdžiavęs Socialdemokratų partijos prezidiumas J.Bernatonį įtraukė į kandidatų sąrašą.

Šiuo metu Estijoje ambasadoriaus pareigas einantis 58 metų J.Bernatonis nusprendė dalyvauti rinkimuose nepaisydamas, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė jį jau buvo paskyrusi ambasadoriumi Armėnijoje. Šias pareigas J.Bernatonis turi pradėti eiti nuo rugsėjo pradžios. Pats ambasadorius „Lietuvos rytui” pareiškė, kad nesėkmės rinkimuose atveju tęs diplomatinę tarnybą, tačiau jeigu bus išrinktas į Seimą grįš į Lietuvą.

Tuo metu ilgametis Seimo narys, Socialdemokratų partijos garbės pirmininkas 74 metų Č.Juršėnas nepasidavė bendražygių įkalbinėjimams dar kartą kandidatuoti į parlamentą. Teigiama, kad didžiausią įtaką tokiam Č.Juršėno apsisprendimui turėjo žmona Jadvyga, kuri pageidauja, kad vyras daugiau laiko praleistų namuose su artimaisiais.

Socialdemokratų kandidatų į Seimą sąrašo pirmame dešimtuke, kurį šeštadienį turi patvirtinti partijos suvažiavimas, po A.Butkevičiaus rikiuojasi V.Blinkevičiūtė, J.Olekas, M.Petrauskienė, B.Vėsaitė, V.Andriukaitis, Z.Balčytis, J.Požela, I.Šiaulienė, A.Sysas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius