Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno Aleksoto-Vilijampolės apygardos kietasis riešutėlis – Kauno mero tėvas Rytas Kupčinskas, kuriam pirštinę mes buvęs vicemeras, „Žalgirio“ veteranas ir Klonio gatvės operatorius

Konservatorius Rytas Kupčinskas jau ketvirtą kartą į Seimą gali būti išrinktas Kauno Aleksoto-Vilijampolės rinkimų vienmandatėje apygardoje. Labai rimto pasipriešinimo, jei tik konservatoriški kauniečių rinkėjų įpročiai nepasikeitė, šiemet jis gali ir nesulaukti.
Balsavimas
Balsavimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Iššūkį Kauno mero Andriaus Kupčinsko tėvui Rytui meta buvęs Kauno vicemeras socialdemokratas Steponas Vaičikauskas, Kauno Administracijos direktoriaus pavaduotojas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Vygaudas Molis, miesto tarybos narė ir premjero Andriaus Kubiliaus patarėja Kauno rajonui liberalsąjūdietė Ona Balžekienė, kaip Klonio gatvės operatorius pagarsėjęs Renaldas Ščiglinskas, legendinio Kauno „Žalgirio“ veteranas, treneris Vitoldas Masalskis, atstovaujantis Lietuvos žmonių partijai, ir dar keli mažiau žinomi kandidatai.

Rytas Kupčinskas rinkimų agitaciją, kaip ir nemažai jo kolegų, pradėjo mūru stodamas už Klonio gatvės dalyvius ir jų sakomą tiesą, taip pat politikas aršiai pasisako tradicinės šeimos klausimais, bendrauja su savo ištikimais rinkėjais. Visa tai turėtų jam padėti jei ne pritraukti naujus, tai bent jau išlaikyti senus rinkėjus, kurių balsų turėtų pakakti bent jau pirmajam rinkimų turui.

Rimtą konkurenciją R.Kupčinskui bando sudaryti Ona Balžekienė. Iš Moterų partijos, per Liberalų ir centro sąjungą Liberalų sąjūdyje atsidūrusi politikė aktyviai reiškia savo nuomonę aktualiais Lietuvos gyvenimo klausimais rubrikoje „Čia priėjo Ona...“ (aliuzija į humoro žurnale „Šluota“ spausdintą rubriką „Čia priėjo Kindziulis...“), nevengdama aštriai pajuokti politinių konkurentų. Jos rinkimų plakatai matomi Kauno mieste. Noru tapti žinoma rinkėjams buvusi Kauno apskrities viršininkė lenkia savo konkurentus.

Antrą kartą iš eilės Aleksoto-Vilijampolės rinkimų apygardoje laimę bandys pastaraisiais metais iš politinio gyvenimo dingęs buvęs Kauno vicemeras Steponas Vaičikauskas. Neabejotinai apsukrus ir verslininko gyslą turintis, sportą mėgstantis socialdemokratas žmonėms palieka nevienareikšmį įspūdį. Nesugebėjimas viešai sklandžiai reikšti savo minčių ir lyg į išgerti mėgstančio žmogaus panaši išvaizda gali atstumti ne vieną rinkėją. Vilčių suteikia žmonių nusivylimas valdančiaisiais konservatoriais, tai gali paskatinti juos atiduoti balsą priešingai stovyklai.

Savo šanso būti išrinktas tikisi ir teisininkas Vygaudas Molis. Iki šiol jis keturis kartus balotiravosi į Kauno miesto tarybą, du kartus vienmandatėje apygardoje į Seimą, tačiau pasidžiaugti sulaukęs didelio rinkėjų palaikymo jis negali. Vargu ar situacija drastiškai pasikeis ir per šiuos rinkimus.

Savo laimę išbandyti nutarė Laimutę Stankūnaitę su dukra vienoje Kauno kavinių susekęs prisiekęs Neringos Venckienės šalininkas, uoliai fiksavęs visus Klonio gatvės įvykius Renaldas Ščiglinskas. Politiko duoną norėtų išbandyti ir praeityje garsus krepšininkas, treneris Vitoldas Masalskis, atstovaujantis neseniai įkurtą Vladimiro Romanovo Lietuvos žmonių partijai.

Varžysis penkiolika kandidatų

Iš viso Aleksoto-Vilijampolės apygardoje varžysis 15 kandidatų: Sigytas Klimas (Darbo partija), Marius Maciukevičius (Demokratinė darbo ir vienybės partija), Raimondas Valdas Nekrošius (Kovotojų už Lietuvą sąjunga), Sigita Siauraitienė (Krikščionių partija), Artūras Tepelys (Liberalų ir centro sąjunga), Tadeuš Aliancevič (Lietuvos lenkų rinkimų akcija), Ona Balžekienė (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Steponas Vaičikauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Tomas Montvila (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Vitoldas Masalskis (Lietuvos žmonių partija), Vygaudas Molis (Partija Tvarka ir teisingumas), Jūratė Matekonienė (Politinės partija „Sąjunga Taip“), Remigijus Urbonas (Respublikonų partija), Rytas Kupčinskas (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija) ir Renaldas Ščiglinskas (nepriklausomas kandidatas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius