-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Konstitucinis Teismas paskelbs, ar Rolandas Paksas gali dalyvauti Seimo rinkimuose

Konstitucinis Teismas (KT) pranešė trečiadienį skelbsiantis nutarimą, ar Seimo rinkimų įstatymas neprieštarauja Pagrindiniam įstatymui. Minėtasis teisės aktas sudarė sąlygas „Tvarkos ir teisingumo“ lyderiui Rolandui Paksui kandidatuoti į Seimą.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Kiek anksčiau grupė parlamentarų KT apskundė įstatymo nuostatą, pagal kurią apkaltos būdu pašalinti politikai į Seimą negali kandidatuoti ketverius metus.

Pirmadienį posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė kol kas neregistruoti R.Pakso kandidatu Seimo rinkimuose, kol savo žodžio netarė KT.

15min.lt jau skelbė, kad dėl tokio sprendimo po diskusijos nubalsavo septyni iš keturiolikos VRK narių, penki komisijos nariai buvo linkę R.Paksą įregistruoti kandidatu nelaukiant KT išaiškinimo.

Pirmadienį VRK nutarė registruoti visus partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatus, išskyrus R.Paksą.

„Tvarka ir teisingumas“ pranešė, jog antradienį Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui įteiks skundą dėl VRK sprendimo įregistruoti partijos sąrašą be jos lyderio, partijos pirmininko, R.Pakso.

„Esame įsitikinę, kad toks VRK sprendimas neatitinka Seimo rinkimų įstatymo, komisijos nariai jį interpretavo savaip ir įregistruodami sąrašą be partijos pirmininko, nusižengė įstatymui. Jokių teisinių prielaidų neregistruoti sąrašo su R. Paksu vakar nebuvo. Esu tikras, kad tą patį pasakys ir teismas“, – pranešime cituojamas partijos pirmininko pavaduotojas, rinkimų štabo vadovas Kęstas Komskis.

Rinkimų įstatymas numato, kad VRK, gavusi pareiškinius dokumentus, dėl kandidatų sąrašo įregistravimo sprendimą turi priimti per 10 dienų.

Įstatymas taip pat numato, kad visi skundai dėl VRK priimtų sprendimų teisme turi būti išnagrinėti ne vėliau, kaip per 48 valandas nuo jo padavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius