Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimai 2012: 15min.lt debatuose – Agnė Bilotaitė prieš Petrą Gražulį

Antradienį portalo 15min.lt tiesioginiuose debatuose, skirtuose Seimo rinkimams, dalyvauja konkurentai Gargždų vienmandatėje rinkimų apygardoje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Agnė Bilotaitė ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Petras Gražulis.
15min.lt debatuose – Agnė Bilotaitė ir Petras Gražulis
A.Bilotaitė ir P.Gražulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Petras Gražulis, dėl kurio veiklos rinkimų dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, teigė, kad nieko bloga rinkimų dieną nedarė. Jis informaciją apie galimai jo vykdytą rinkėjų papirkinėjimą laikraščiu ir „bambaliu“ alaus vadino šmeižtu. P.Gražulis pareiškė kreipęsis į teisėsaugą, kad ši išsiaiškintų, kas esą šmeižia parlamentarą. P.Gražulis teigia, kad tol, kol negaus atsakymo iš teisėsaugos, laikysis bado akcijos.

„Niekada nepapirkinėjau rinkėjų, „bambalių“ nedalinau“, – tvirtino jis. 

A.Bilotaitė atskydama P.Gražuliui sakė, kad badauti yra visai sveika, nes tada žmogus labiau orientuojasi į smegenų darbą, o ne į pilvą.

Pasak parlamentarės, užfiksavus rinkėjo papirkimą bet kuris pilietis, net ir jos rinkimų štabo atstovė, gali kreiptis į teisėsaugą.

„Tai kiekvieno piliečio pareiga, o viską išsiaiškins teisėsauga“, – sakė ji.

Savo ruožtu P.Gražulis teigė jau padaręs savo išvadą, kad „šitas klipukas greičiausiai irgi sukurtas „švarių rankų politikų“ – konservatorių“.

„Ir aš norėčiau pakalbėti apie „juodąsias technologijas“, – pareiškė A.Bilotaitė. Ji atsiminė Gargždų publikaciją, kurioje buvo teigiama, kad A.Bilotaitė lankosi gėjų klube.

„Tai yra jūsų laikraštis, visi tai puikiai žino, kad tai yra „Judex“. Kaip jūs taip drįstate?“, – klausė A.Bilotaitė.

Atsakydamas P.Gražulis teigė, jog neturi nė vienos akcijos nei „Judex“, nei „Gargždų krašte“.

A.Bilotaitė sakė, kad yra akivaizdu, jog P.Gražulis ar jo šeima neabejotinai susijusi su minėtu laikraščiu ir koldūnų fabriku.

A.Bilotaitė klausė, ar jis savo turto atsisakęs ne dėl pastaruoju metu priimto įstatymo, kuris leidžia valstybei nusavinti nelegaliomis lėšomis įgytą turtą.

„Ar ne to bijote?“ – teiravosi A.Bilotaitė.

P.Gražulis sakė niekuo neprisidėjęs prie paviešintos informacijos esą A.Bilotaitė lankosi gėjų klubuose.

„Jūs kaltinkite V.Simonko, jei jis jus matė. Aš niekada ten nebuvau ir nesilankau“, – teigė jis.

Rožes pirko už savus

Paklaustas dėl rožių dovanojimo gargždiškiams P.Gražulis sakė pirkęs jas už asmenines lėšas.

Tuo tarpu A.Bilotaitė priminė P.Gražuliui, kad rinkimų metu draudžiama teikti dovanas rinkėjams.

„Jei tai būtų vienkartinis atvejis, neprieštaraučiau, bet rajone yra išdalintas ne vienas tūkstantis rožių. Pagal dabartinę logiką, išeitų, kad likus savaitei iki rinkimų galima pradėti pirkti dešras ir po to tai vadinti „tradicine akcija“, – sakė ji.

„Tu irgi vaišini duona, bankūchenais. Dalink tu tas knygas, nematau tame problemos“, – konservatorei atrėžė P.Gražulis. 

„Aš pati ją kepu, o ar jūs auginate rožes?“ – teiravosi A.Bilotaitė.

P.Gražulis prisipažino gėles perkantis. Jis puolė konservatorę kaltinti esą ši gasdina rajono rinkėjus, kad už ją nebalsavę, jie praras darbus.

„Kiek galime kęsti šią konservatorių baudžiavą?" – rėkė P.Gražulis.

A.Bilotaitė teigė, kad šie "tvarkiečio" pareiškimai kvepia visiška desperacija. Pasak jos, 16 metų Gargžduose nuolat perrenkamas į Seimą P.Gražulis pasijuto karaliuku ir dabar pabūgo bet kokios konkurencijos. 

Paklaustas, kokios savo klaidos labiausiai gailisi po šios kadencijos, P.Gražulis teigė besigailintis, kad jam nepavyko sumažinti PVM maistui ir įvesti piliečių dalyvavimo teismuose bei cheminės kastracijos pedofilams įteisinimo.

A.Bilotaitė sako besigailinti labai daug laiko iššvaisčiusi diskusijoms su tokiais parlamentarais, kaip P.Gražulis. Be to, pasak jos, buvo galima daugiau padaryti kovos su korupcija srityje.

„Ateityje linkėčiau sau mažiau bendrauti su tokiais destruktyviais Seimo nariais, ir daugiau bendrauti su tais, kurie nori dirbti Lietuvai, o ne tik pigiai populistiškai išsišokti. Kandidatuoju šioje apygardoje, nes gyvenime niekada nesirenku lengviausių kelių. Čia yra mano šaknys, esu kilusi iš Klaipėdos rajono, tačiau norėjau ir suteikti alternatyvą rinkėjams, nes čia daugelį metų karaliauja P.Gražulis“, – aiškino parlamentarė.

P.Gražulis gyrėsi atpažįstamas net šunų

P.Gražulis pripažino, kad Gargžduose jaučiasi gerai, todėl neketina keisti vienmandatės rinkimų apygardos į Kauno rajono, kur pats gyvena.

„Čia mane pažįsta vaikai, net galiu sakyti, kad ir šunys, nes ant manęs čia neloja“, – sakė P.Gražulis.

P.Gražulis, paklaustas apie kino teatro Gargžduose renovaciją, piktinosi, kad konservatoriai būdami valdžioje Garžduose nepadarė nieko, kad miestui būtų geriau.

„Aštuoni metai jau valdžioje konservatoriai ir jų reikia klausti, kodėl kino teatras nesuremontuotas. Mes valdžioje buvome tik penkis mėnesius“, – teigė P.Gražulis.

Tuomet A.Bilotaitė priminė, kad pas P.Gražulis galėjo tapti Gargždų meru, tačiau tam nepasiryžo.

A.Bilotaitės buvo klausiama, kodėl ji priėmė sprendimą Seime balsuoti už tai, kad būtų reorganizuojama Gargždų ligoninė. Politikė teigė, kad ji taip pasielgė siekdama taupyti valstybės lėšas.

„Ligoninė nebuvo uždaryta, ji buvo reorganizuota, buvo uždaryti tik keli skyriai, nes netoli yra Klaipėdos ligoninė. Paslaugos yra prienamos. Lėšos buvo naudojamos neefektyviai, kai buvo išlaikomi etatai, jiems mokami didžiuliai atlyginimai, o jie tik atvažiuoja pabudėti, dėl to ir palaikiau šitą idėją. Jei nebūtų buvę arti kitos ligoninės, būčiau kovojusi, kad ligoninėje būtų teikiama daugiau paslaugų“, – teigė ji.

P.Gražulis teigė, kad A.Bilotaitė pasielgė negarbingai dėl to, kad prieš pat šį balsavimą esą Gargždų ligoninės medikams buvo pažadėjusi balsuoti prieš ligoninės reorganizavimą, tačiau iškart po šio pokalbio pasielgė priešingai.

Abu jau išrinkti

Abu politikai jau patenka į naujos kadencijos Seimą pagal partijų sąrašus.

P.Gražulis sakė naujoje Seimo kadencijoje norėsiantis dirbti Kaimo reikalų komitete. A.Bilotaitė sako ir toliau planuojanti dirbti Audito komitete ir Antikorupcijos komisijoje. „Noriu būri profesionalė šioje srityje. Kitoje kadencijos ypač norėčiau gilintis į korupciją sveikatos srityje – farmacininkų srityje“, – teigė ji.

Vienmandatėje Gargždų rinkimų apygardoje už juos balsus pirmame rinkimų ture atidavė panašus kiekis rinkėjų. P.Gražulis konservatorę pirmame ture aplenkė vos vienu procentu rinkėjų balsų.

Debatai baigėsi. Galite peržiūrėti jų vaizdo įrašą:

VIDEO: 15min.lt debatai: Agnė Bilotaitė prieš Petrą Gražulį

Politikų pasisakymus įvertinkite apklausoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius