Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimus laimėti nusiteikusi Irena Degutienė: esu kategoriškai prieš gėjų santuokas

Sekmadienį konservatoriai pristatė ambicingos rinkimų programos, pavadintos 16-osios Vyriausybės programa, gaires. TS-LKD žada ir toliau stiprinti šeimos institutą. Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė pareiškė, kad aktyviai priešinsis homoseksualų santykių įteisinimui – tai esą tik padėtų civilizacijai sunaikinti save ir žmoniją.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Visa tai yra nukreipta prieš valstybės išlikimą. Protu nesuvokiu, kaip šeimoje gali būti dvi mamos arba du tėčiai. Turi būti ir mama, ir tėtis. Ir tai yra savaime suprantama“, – konservatorių Vilniaus sueigos sąskrydyje rėžė Irena Degutienė.

Jos pasisakymą prieš homoseksualų santuokas lydėjo partiečių plojimai.

Šeima, kurios Seimo pirmininkė neįsivaizduoja be vyro ir moters santuokos, yra pagrindinė valstybės ląstelė, kurios negalima švaistyti: „Jei dar įteisinsim gėjų santuokas ar lesbiečių santuokas... Nenoriu apie tai net mąstyti.“

I.Degutienė prisiminė atvejį, kai, prieš kelionę į Vokietiją, ji buvo įspėta, kad nekalbėtų apie šeimos politiką, nes bus tiesiog nesuprasta. Ji teigė tuomet pasimetusi – juk valstybės privalo galvoti, kaip išsaugoti šeimą, taigi ir valstybę.

„Susidaro toks fantastiškas nemalonus jausmas, ar civilizacija nesunaikins savęs ir žmonijos“, – sakė I.Degutienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius