Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Uspaskichas ir Vytautas Gapšys 15min.lt konferencijoje diskutavo apie šalies ekonomiką ir verslą

Trečiadienį tiesioginėje 15min.lt vaizdo konferencijoje viešėjo Darbo partijos pirmininkas ir Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskichas bei jo pavaduotojas, Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas, opozicijos lyderis Vytautas Gapšys. Politikai 15min.lt redakcijoje diskutavo apie ekonomiką ir verslo skatinimą, dalijosi savo Lietuvos ateities vizijomis.
Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas
Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Konferenciją V.Uspaskichas pradėjo pristatydamas pagrindinius savo partijos programos tikslus – opiausių šalies problemų sprendimus: spręsti bedarbystės šalyje problemą politikas siūlė sudarant sąlygas tradiciniam verslui (maisto, baldų, tekstilės, žemės ūkio pramonėms) vystyti, žūt būt kelti minimalų atlyginimą V.Uspaskichas siūlo atskiriant aiškiai skiriant pašalpų ir algų sumas, kas, anot jo, stabdytų emigraciją bei padėtų kovoti su „šėšėliu“, mažinti komunalinius mokesčius politikas siūlė stiprinant Energetikos kainų reguliavimo komisijos darbą ir ją reformuojant.

Šiuos tikslus savo pagrindiniais V.Uspaskichas laikytų ir tapęs Lietuvos respublikos premjeru.

Savo ruožtu V.Gapšys atkreipė dėmesį į Lietuvos jaunimą, užimantį didelę dalį visuomenės. Politikas tikino sieksiąs palengvinti jaunuoliams spręsti būsto, švietimo, darbo vietų trūkumo problemas. Jaunimo verslumo skatinimas – dar vienas punktas Darbo partijos programoje, kurį V.Gapšys siekiąs žūt būt įgyvendinti, vėlgi siekdamas išspręsti partijos iškeltas problemas.

Konferencijos metu politikai taip pat atsakinėjo ir į 15min.lt skaitytojų užduotus klausimus. Diskusijos su skaitytojais metu V.Uspaskichas pabrėžė, jog šiuo metu Lietuvos ekonominė situacija atrodo tragiškai, tačiau tai stengiamasi maskuoti. Anot politiko, ėmus situaciją tvarkyti tučtuojau, svyruojant ties bedugnės kraštu įmanoma pasiekti stabilumą.

Paprašytas įvardinti didžiausias pastarojo Seimo padarytas klaidas, V.Uspachikas pirmiausia prabilo apie nesumažintus mokesčius verslo atstovams, anot jo, uždirbančiams valiutą. Savo ruožtu V.Gapšys įvardijo ryžto trūkumą ir „gerų Darbo partijos pasiūlymų“ įgyvendinimų atidėjimą.

Diskusijai pakrypus apie V.Uspaskicho dvarus, politikas prisipažino esąs įsižeidęs, neva niekas nepastebi jo atliktų gerų darbų – vaikų namų, mokyklų, kitų dvarų, bažnyčių restauravimų nuosavomis lėšomis. Kalbama, anot jo, tik apie tai, kas naudinga konkurentams.

Euro Lietuvoje įvesti šiuo metu tikrai nereikia – taip įsitikinęs V.Uspaskichas, mat ateityje numato valiutos perkamosios galios sumažėjimą. Politikas pabrėžė, jog visų pirma siekiant euro reikia subalansuoti pajamų ir išlaidų biudžetą, mat kitokiu atveju Lietuvą ištiktų nemenka krizė.

Pokalbį 15min.lt diskusijoje V.Uspaskichas bei V.Gapšys užbaigė pažadais: tie, kurie nori darbo, turės darbą, jei tik Darbo partija atsidurs Seime.

Daugiau V.Gapšio ir V.Uspaskicho siūlymų, kaip valdyti Lietuvą, bei politikų atsakymų į skaitytojų klausimus galite išgirsti vaizdo reportaže.

VIDEO: 15min.lt konferencija su Darbo partijos lyderiais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius