Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: 100 proc. garantuoju, kad Viktoras Uspaskichas ir Vytautas Gapšys neužims ministrų ir Seimo pirmininko posto

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė, kad griežtai nesutiks, jog valdančiojoje koalicijoje ministro ar Seimo pirmininko postą užimtų Darbo partijos byloje sukčiavimu kaltinami partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir Seimo narys Vytautas Gapšys.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

„Tikrai 100 procentų garantuoju – čia yra mano moraliniai dalykai, ir kiti dalykai, kur man kaip asmeniui yra labai svarbūs ir aš niekada nesutiksiu“, – sakė A.Butkevičius, interviu BNS paklaustas, ar gali patikinti, kad jam suformavus Vyriausybę nei V.Uspaskichas, nei V.Gapšys nebus Seimo pirmininku ir ministru.

A.Butkevičius sakė tikintis, kad tai padės pasiekti kompromisą su prezidente Dalia Grybauskaite, kuri pareiškė esanti prieš Darbo partijos dalyvavimą formuojant Vyriausybę ir daugumą Seime. Socialdemokratų lyderio teigimu, jo partija ir toliau tęsia pokalbius su „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partija.

„Mes tos trys partijos tikrai toliau tęsiame pokalbius ir aš manau, kad mes su prezidente rasim sutarimą ieškant kompromisų dėl kai kurių politikų buvimo ar nebuvimo Vyriausybėje ir Seimo vadovybėje“, – teigė jis.

A.Butkevičius siūlo prezidentei pačiai pasiūlyti naują užsienio reikalų ministrą

A.Butkevičius siūlo, kad užsienio reikalų ministrą naujoje Vyriausybėje pasiūlytų prezidentė.

„Dėl Užsienio reikalų ministerijos mes siūlome, kad šitą poziciją galėtų valdyti ir tiesiog pateikti pasiūlymą pati prezidentė. Turime ir tokį pokalbį, ir aš manau, būtų labai gražu, kad mes koalicijoje tokiai pozicijai pritartume ir galėtume prezidentei pasiūlyti“, – interviu BNS antradienį sakė A.Butkevičius.

Anksčiau A.Butkevičius tarp galimų kandidatų į užsienio reikalų ministro postą yra minėjęs Lietuvos ambasadorių Baltarusijoje, buvusį krašto apsaugos ministrą Liną Linkevičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius