-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: nesutvirtinę įtakos miestuose, rizikuojame prarasti pozicijas visoje Lietuvoje

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius perspėja partiją, kad nesustiprinus pozicijų sostinėje ateityje socialdemokratams gresia pralaimėti visoje Lietuvoje.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sveikindamas partiją su pergale rinkimuose A.Butkevičius pažymėjo, jog rinkėjų skaičius mažėja ir kur kas labiau – rajonuose, o ne didžiuosiuose miestuose.

„Vilnius pagal gyventojų skaičių – tai maždaug 13 vidutinio dydžio šalies savivaldybių. Išvada paprasta: nesutvirtinę savo įtakos miestuose, rizikuojame netolimoje ateityje prarasti pozicijas visos Lietuvos mastu“, – sekmadienį partijos tarybos posėdyje sakė A.Butkevičius.

„Tai vienas iš pirmaeilių uždavinių, kuriuos jau dabar turi spręsti partijos vadovybė. Prisiminkime: nauji rinkimai prasideda tik įvykus rinkimams, jau kitą dieną. Ir jau dabar reikia pradėti jiems ruoštis, nes rytoj gali būti vėlu“, – pažymėjo partijos lyderis ir kandidatas į naujuosius premjerus A.Butkevičius.

Jis taip pat paminėjo, jog formuojant valdžią dėl praktinės situacijos reikalavimų negalima nusižengti ideologinėms nuostatoms, nes partijai grėstų prarasti tapatybę.

„Įvertinant praktinės situacijos reikalavimus, kartais gana griežtus ir ribojančius, vis dėlto reikia nenusižengti programinėms nuostatoms bei ideologiniams principams. Elgiantis priešingai, užsižaidžiant politiniuose žaidimėliuose, neduodančiuose jokios naudos nei žmonėms, nei valstybei, iškyla reali grėsmė prarasti ir politinę tapatybę, ir rinkėjų pasitikėjimą“, – LSDP tarybos posėdyje sekmadienį sakė A.Butkevičius.

„Toks mūsų politinis stuburas, jo laikysimės“, – pridūrė socialdemokratų vadovas. 

Ignoruoti referendumo rezultatus būtų neteisinga

A.Butkevičius sako, jog ignoruoti referendumo dėl atominės elektrinės statybų rezultatus būtų neteisinga.

„Ignoruoti referendumo rezultatus būtų neteisinga tiek politiniu, tiek moraliniu požiūriu. Tai tikrai nemažos Lietuvos žmonių dalies pozicija, į kurią privalu atsižvelgti“, – sekmadienį partijos tarybos posėdyje sakė A.Butkevičius.

Seimo rinkimus laimėjusios Socialdemokratų partijos lyderis ir realiausias pretendentas į premjero postą A.Butkevičius anksčiau interviu BNS tvirtino pasisakantis už atominę energetiką, tačiau kol kas nepritariantis kartu su Japonijos korporacija „Hitachi“ jau pradėtam įgyvendinti Visagino atominės elektrinės (VAE) projektui.

„Mes kol kas pasisakome prieš šio projekto įgyvendinimą Lietuvoje“, – atsakydamas į klausimą, ar yra galimybė, jog dabartinė naujos AE strateginė investuotoja „Hitachi“ vis dėlto statys naują branduolinę jėgainę, sakė socialdemokratų vadovas.

Spalio 14-ąją dieną vykusiame patariamajame referendume „ne“ naujos AE statybai pasakė 62,68 proc. balsavusių Lietuvos rinkėjų. Iš viso referendume dalyvavo 52,58 proc. balso teisę turinčių Lietuvos piliečių.

Gavo daugiausia mandatų Seime

Socialdemokratai gavo daugiausiai mandatų Seime, tačiau daugiamandatėje apygardoje buvo antri su daugiau kaip 18 proc. rinkėjų balsų, o Vilniuje ir Kaune juos aplenkė pagal rinkimų rezultatus daugiamandatėje buvę treti konservatoriai.

LSDP Seimo rinkimuose gavo 38 mandatus ir ėmėsi iniciatyvos formuoti valdančiąją koaliciją, dėl kurios derasi su 29 vietas parlamente turėsiančia Darbo partija ir 11 vietų gavusia partija „Tvarka ir teisingumas“. Taip pat jungtis į koaliciją pakviesta 8 mandatus būsimajame Seime turėsianti Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LRRA).

Valdančiąją centro-kairės koaliciją formuojančios partijos planuoja kitą savaitę pasirašyti koalicijos sutartį. Pirminiais duomenimis, koalicijos sutarties pasirašymas numatytas antradienį, lapkričio 6 dieną.

Formuojama dauguma naujame parlamente gali turėti nuo 78 balsų – be Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, iki 86, jei LLRA prisijungtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius