Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 04 /16:26

Algirdas Butkevičius: „Vyriausybėje ir Seimo vadovybėje negali būti žmonių, kuriems pareikšti įtarimai ar kaltinimai“

Po tarybos posėdžio Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius tvirtino – nei Vyriausybėje, nei Seimo vadovybėje neturi būti asmenų, kuriems pareikšti įtarimai ar kaltinimai. Esą apie tokių politikų dalyvavimą valdžioje negali būti nei kalbos, kol nesibaigė teismai ar tyrimai.
Socialdemokratai renkasi į posėdį.
Socialdemokratai renkasi į posėdį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot A.Butkevičiaus, tokiai nuomonei pritaria ir jo kolegos partiečiai. Tokiu savo pareiškimu socialdemokratai pasiryžę užkirsti kelią Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui užimti kurios nors ministerijos vadovo kėdę.

Taip pat taryboje buvo patvirtinta, kad koalicija bus formuojama su Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumu“. „Jeigu nepavyktų tos koalicijos suformuoti, tada galima būtų kalbėtis ir su kitomis politinėmis partijomis, kurios išrinktos į Seimą“, – teigė A.Butkevičius.

Apie Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) prisijungimą prie valdančiųjų kol kas sprendimų nepriimta. Esą pirmiausia reikia pasirašyti koalicijos sutartį, o LLRA galėtų būti kaip ketvirtoji jėga. Esą ši politinė jėga turėtų apsispręsti, ar nori dalyvauti šalies valdyme ir pateikti savo siūlymus, nes kol kas tam tikri jų reikalavimai tebuvo pasklidę viešoje erdvėje, o oficialiai galimiems partneriams nėra įteikti.

A.Butkevičius pareiškė negirdėjęs, kad prezidentė būtų reikalavusi, jog tarp Vyriausybės narių nebūtų Algirdo Syso, Gedimino Kirkilo, Vytenio Andriukaičio ir Birutės Vėsaitės. „Aš turėjau susitikimą su prezidente, ji tikrai tokių minčių nebuvo išreiškusi ir nelabai tikiu, kas yra parašyta. Paskutiniu metu matau, kad yra sukuriami kai kurie straipsniai, kurie visiškai neatitinka tikrovės. Kaip praeitą savaitę apie Viliją Blinkevičiūtę, kur buvo pasakyta, kad ji kelia aistras, jog negauna ministro portfelio. Jeigu ji tik sutiktų dirbti Vyriausybėje, tikria gautų šį postą“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

A.Butkevičiaus teigimu, praeitame susitikime apie asmenybes iš viso kalbama nebuvo. Kol kas jis tvirtina nežinantis ir prezidentės nuomonės dėl sprendimo vis dėlto formuoti valdančiąją daugumą su Darbo partija, nors ji buvo išsakiusi, kad nepageidauja šios partijos matyti tarp valdančiųjų. Esą tai gali paaiškėti kitą savaitę, kai jis planuoja susitikti su prezidente.

Socialdemokratų partijos lyderis tvirtino, kad kitos partijos kviečiamos prisijungti prie valdančiosios daugumos, tačiau bet kokiu atveju koalicijos pagrindas bus šios trys partijos. Kaip bus paskirstyti postai, A.Butkevičiaus teigimu, kol kas kalbėti per anksti. Pirmadienį ketinama surengti dar vieną susitikimą ir tuomet informacija jau bus tikslesnė.

Paklaustas, kaip socialdemokratai balsuos, jeigu bus prašoma panaikinti kai kurių būsimųjų Seimo narių teisinę neliečiamybę, A.Butkevičius užtikrino, kad bus balsuojama už. Esą socialdemokratai ir anksčiau balsuodavo už imuniteto panaikinimą, kadangi tokius dalykus negali spręsti politikai, o tai reikėtų palikti teisėsaugai.

Seimo rinkimuose Socialdemokratų partija gavo 38 mandatus. Jau po pirmojo rinkimų turo socialdemokratai kartu su Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumu“ ėmėsi iniciatyvos formuoti valdančiąją daugumą. LSDP lyderis Algirdas Butkevičius įvardijamas kaip realiausias kandidatas į premjerus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius