Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius užsimena nematąs galimybių bendradarbiauti su Darbo partija

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas premjeras Andrius Kubilius pirmadienį netiesiogiai užsiminė nematąs galimybių bendradarbiauti su Darbo partija – jis pareiškė nematantis galimybių bendradarbiauti formuojant valdančiąją daugumą su partijomis, kurios susitepė balsų pirkimu.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Iš tikrųjų masinis, tampantis sisteminiu balsų pirkimas, įskaitant ir kalėjimuose, mano įsitikinumu, yra visiškai nesuderinamas su minimaliais demokratijos ir demokratinių partijų veikimo standartais ir dar kartą galiu pakartoti, kad iš tiesų nematau galimybių nei formuoti koalicijas su tokiomis partijomis, nei dalyvauti tokių purvinų koalicijų kokiuose nors kitokiuose formavimuose“, – pirmadienį žurnalistams sakė kadenciją baigiančios Vyriausybės vadovas A.Kubilius.

Perklaustas, ar turi omeny Darbo partiją, premjeras sakė: „Turiu omeny tai, ką pasakiau“.

Jis taip pat sakė nenorintis komentuoti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo naikinti rinkimų rezultatus tik vienoje apygardoje.

„Aš tikrai nenoriu komentuoti VRK sprendimų, jinai yra nepriklausoma ir bet kokie komentarai galėtų būti suprantami kaip neatitinkantis įstatymo bandymas daryti įtaką VRK darbui“, – teigė A.Kubilius.

VRK sekmadienį patvirtino Seimo rinkimų rezultatus daugiamandatėje rinkimų apygardoje bei patvirtino rinkimų rezultatus 70 vienmandačių apygardų.

Vienoje apygardoje – Zarasų – Visagino – pirmojo turo rezultatai dėl nustatyto balsų pirkimo ir šiurkštaus Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo pripažinti negaliojančiais.

VRK pripažino, jog balsus šioje apygardoje pirko Darbo partijos kandidatas Rimvydas Podolskis. Prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, VRK yra panaikinusi R.Podolskio teisinę neliečiamybę.

Darbo partijos taryba yra sustabdžiusi R.Podolskio narystę partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius