-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrajame ture vienos partijos žada paramą partneriams, kitos tai spręsti palieka vietos skyriams

Seimo rinkimų antrajame ture vienos partijos paramą žada galimiems partneriams, kitos paramos klausimą palieka spręsti vietos skyriams ar patiems rinkėjams.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jau pirmadienio naktį po pirmojo rinkimų turą daugiausia balsų gavusi Darbo partija, antroje vietoje likusi Lietuvos socialdemokratų partija bei šeštą vietą užėmusi partija „Tvarka ir teisingumas“ sutarė, kad spalio 28-ąją rems vieni kitų kandidatus.

Kol kas trečioje vietoje esantys Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) per antrąjį Seimo rinkimų turą vienmandatėse apygardose ragins balsuoti už dabartinius savo koalicijos partnerius – Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos kandidatus.

„Pirmiausia, žinoma, deklaruosime paramą Liberalų sąjūdžio ir dabartiniams partneriams liberalcentristams, o kai kuriose apygardose bus žiūrima individualiai“, – trečiadienį BNS sakė TS-LKD rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna.

Anot jo, rinkimų apygardose, kur į antrą turą pateko Darbo partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatai, dėl paramos bus sprendžiama, atsižvelgiant į sudarytas koalicijas savivaldybėse.

„Pirmiausia reikia kalbėti su vietos lyderiais, kurie geriausiai žino situaciją. Iš viršaus nuleistas sprendimas gali tik suerzinti žmones“, – tvirtino R.Alekna.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) tose apygardose, kur partijos atstovai nedalyvauja, nusprendė neremti nė vieno iš kandidatų.

„Manome, kad rinkėjų balsais negalima naudotis jokiuose politiniuose turguose. Tuo atveju, kai apygardoje nėra LLRA atstovo, siūlome kandidatą pasirinkti savo nuožiūra“, – rašoma LLRA skelbiamame sprendime.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga partijos lygiu taip pat nerems jokių ne savų kandidatų, dėl galimos paramos palikta spręsti vietos skyriams.

„Partijos lygmeniu nėra rekomendacijų, tai yra skyrių teisė spręsti, jie geriau pažįsta vietos žmones. Skyriai asmeniškai vertins kiekvieną kandidatą, ir aš manau, kad tarp remiamų bus skirtingų partijų atstovų, ir konservatorių, ir socialdemokratų“, – BNS sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Lietuvos liberalų sąjūdis ir Drąsos kelio partija dėl paramos rinkimų apygardose, kuriose antrajame ture nedalyvauja partijos kandidatas, planuoja spręsti trečiadienį.

Antrasis rinkimų turas po dviejų savaičių vyks 68 vienmandatėse apygardose, trijose Seimo nariai išrinkti pirmajame ture – socialdemokratas Algirdas Butkevičius Vilkaviškyje, „darbietė“ Virginija Baltraitienė – Kėdainiuose, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Leonardas Talmontas – Vilniaus-Šalčininkų apygardoje.

Antrajame ture dėl Seimo nario mandato varžysis 36 Darbo partijos ir 35 konservatorių kandidatai. Į antrąjį turą taip pat pateko 28 socialdemokratai, devyni Drąsos kelio partijos kandidatai, aštuoni partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai, po šešis Liberalų sąjūdžio ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovus, keturi savarankiškai išsikėlę kandidatai, du Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, du Liberalų ir centro sąjungos atstovai.

Tarp pirmaujančiųjų apygardose pirmajame ture daugiausia – konservatorių (23), socialdemokratai pirmi 18 apygardų, „darbiečiai“ – 13 apygardų, į šiuos skaičius įtraukti ir jau pirmajame ture išrinkti kandidatai.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatai pirmauja penkiose apygardose, Liberalų sąjūdžio bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai – keturiose, „valstiečiai“ ir savarankiški kandidatai – dviejose apygardose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius