Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigiasi laikas rinkimuose dalyvaujančioms partijoms įteikti dokumentus

Seimo rinkimuose norinčios dalyvauti partijos iki pirmadienio darbo dienos pabaigos turi Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įteikti pareiškinius dokumentus.
Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai
Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Taip pat pirmadienis yra paskutinė diena, kuomet kelios partijos gali sujungti savo kandidatų sąrašus. Koalicinis sąrašas dalyvauja dalinant mandatus, jei surenka ne mažiau kaip 7 proc. rinkėjų balsų, tuo tarpu partijos sąrašas turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. balsų.

Penktadienį VRK planuoja paskelbti rinkimuose dalyvaujančių partijų ir koalicijų sąrašą ir sąrašams burtais suteiktus rinkimų numerius, taip pat vienmandatėse apygardose iškeltus kandidatus.

Seimo rinkimuose ketina dalyvauti 27 partijos ir apie pusšimtis save keliančių kandidatų - tiek yra užsiregistravusių politinės kampanijos dalyvių.

Šiemet parlamento rinkimuose planuoja dalyvauti šešios naujos partijos: Demokratinė darbo ir vienybės partija, "Drąsos kelias", Emigrantų partija, Lietuvos žmonių partija, "Lietuvos sąrašas", Sąjunga TAIP. Rinkimams registravosi ir atkurta Tautininkų sąjunga.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną. Kartu su Seimo rinkimais vyks patariamasis referendumas dėl atominės elektrinės statybų Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius