Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas formuoti Valdemaro Tomaševskio lenkų, rusų ir Kazimiros Prunskienės aljansas

Kazimiros Prunskienės įsteigta Lietuvos liaudies partija (LLP) Seimo rinkimuose dalyvaus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) sąraše. K.Prunskienė dėl sunkios ligos rinkimuose nedalyvaus, tačiau pirmajame bendro sąrašo penketuke paruošta vieta laikinai LLP vadovaujančiam politikės sūnui Vaidotui Prunskui.
Valdemar Tomaševski
I.Rozova, V.Tomaševskis ir V.Prunskus. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė LLRA pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis, be LLP ir Rusų aljanso, sąraše taip pat bus visuomeninių organizacijų – Lenkų sąjungos, Lenkų mokytojų draugijos, atstovų. „Rinkimuose dalyvaus ir kelių rusų bei baltarusių organizacijų nariai“, – pridūrė politikas.

Pirmasis bendro sąrašo ketvertukas: V.Tomaševskis, Rusų aljanso vicepirmininkė Irina Rozova, Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas Michalas Mackevičius ir V.Prunskus. LLRA sąraše – 141 pavardė, 40 asmenų kandidatūros bus keliamos vienmandatėse apygardose. 

LLP laikinasis vadovas V.Prunskus atvirai pripažino, kad partija viena rinkimuose šansų neturi.

„Suvokdama, kad vieniems dalyvauti rinkimuose ir siekti palankaus rezultato būtų sunku, partijos taryba nusprendė rinkimuose dalyvauti LLRA sąraše. Pirmą kartą lietuviška partija rinkimuose bendradarbiauja su tautinių mažumų partijomis. Tuo norime parodyti, kad visuomenė nėra susiskaldžiusi“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V.Prunskus.

V.Tomašenskis priminė, kad praėjusiuose Seimo rinkimuose LLRI ir Rusų aljanso sąrašas surinko 7 proc. rinkėjų balsų. Jis vylėsi, kad šiųmečiuose rinkimuose sąrašas pasirodys geriau. „Galime gauti daugiau kaip 10 proc. rinkėjų balsų“, – pridūrė jis.

Europarlamentaro mandato V.Tomaševskis atsisakys tik tokiu atveju, jei LLRI dalyvaus formuojant Vyriausybę. Politikas tiesiai neatsakė į klausimą, su kuriomis partijomis ryžtųsi bendradarbiauti po rinkimų. „Prioritetą teikiame centro kairiosioms partijoms, su kuriomis bendradarbiavome savivaldybėse, taip pat ir Vilniaus“, – sakė V.Tomaševskis.

Sostinės savivaldybėje LLRI bendradarbiauja su socialdemokratais, Darbo partija ir mero Artūro Zuoko sąjunga „Taip“.

Anot jo, patekę į Seimą bendro sąrašo atstovai akcentuos socialines ir ekonomines problemas. „Tautinės problemos išsispręs savaime. Mes esame Europos Sąjungoje, yra tam tikri standartai ir apie tai mes per daug nekalbėsime“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius