Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eligijus Masiulis: Jeigu šitos koalicijos formavimas strigs – mes pasiruošę tapti naujos daugumos ašimi

Liberalų sąjūdis naujajame parlamente taps vienintelė liberali politinė jėga – tai pabrėžė Eligijus Masiulis, Liberalų sąjūdžio vadovas. Jo teigimu, partija kol kas galutinai neatsisako ambicijų tapti naujosios valdančiosios koalicijos dalimi.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

E.Masiulis apgailestavo, kad rinkimai praėjo „švelniai tariant, ne visai sklandžiai“. Esą įtarimai rinkėjų papirkinėjimu sudavė rimtą smūgį šalies demokratijai.

Paklaustas, kaip vertina Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderio ir premjero Andriaus Kubiliaus spėjimus, kad viena iš Darbo partijos sąlygų dirbti koalicijoje yra jų bylos numarinimas, E.Masiulis tokius dalykus pavadino keistais. „Tai nedera su įstatymais ir naivūs tie žmonės, kurie įsivaizduoja, kad politikai gali kažką užgesinti ar uždegti. Vyksta tyrimai, teisėsauga turi dirbti savo darbą, o politikai neturi kišti nagų ten, kur jiems neleidžia įstatymai“, – teigė E.Masiulis.

Paklaustas, ar mato galimybių Liberalų sąjūdžiui vėl dirbti valdančioje koalicijoje, E.Masiulis teigė, kad pagal rinkimų rezultatus pirminė iniciatyva formuoti daugumą priklauso toms politinėms jėgoms, kurios gavo daugiausia mandatų. „Pažiūrėsime, kaip jiems seksis suderinti gausybę rinkimų pažadų, kuriuos dalijo į kairę ir dešinę. Kol kas nematome galimybės, o ir poreikio nėra, nes toms trims partijoms užtenka mandatų suformuoti daugumą. Jeigu matysime, kad stringa derybos, Liberalų sąjūdis kartu su TS-LKD nusiteikęs to imtis“, – kalbėjo E.Masiulis.

Kas galėtų tapti jų koalicijos partneriais, E.Masiulis nenorėjo atskleisti. Esą tai galėtų būti dar viena arba net dar dvi politinės jėgos.

Liberalų sąjūdis šiuose Seimo rinkimuose laimėjo 10 mandatų. Antrajame ture partija tikėjosi laimėti bent keturias ar penkias vietas parlamente, tačiau jiems pavyko nugalėti tik trijose vienmandatėse apygardose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius