Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eligijus Masiulis: ponia Venckienė turėjo labai didelį apetitą

Liberalų sąjūdis tiki, kad surinks bent jau 5 proc. rinkėjų balsų ir į Seimą pateks. Partijos pirmininkas Eligijus Masiulis sako, kad partijai artimiausios konservatorių idėjos, iš opozicinių partijų ideologija artimiausia Darbo partijai, žinoma, išskyrus kai kuriuos populistiškus Viktoro Uspaskicho pažadus. Tuo metu Neringa Venckienė, E.Masiulio teigimu, greičiausiai gausianti mažiau vietų Seime, nei norėjo, turi pažvelgti politinei realybei į akis.
Rinkimų štabe
Rinkimų štabe / Luko Balandžio nuotr.

„Sakyčiau, kad ponia Venckienė turėjo labai didelį apetitą ir šiuo atveju akivaizdžiai matosi, kad pirmieji rezultatai netenkina ponios Venckienės“, – žurnalistams sakė E.Masiulis.

Panašiai teigė ir jo kolega, teisingumo ministras Remigijus Šimašius. Anot jo, Neringa Venckienė tikrai sulaukė palaikymo rinkimuose, tačiau 40 vietų Seime, kaip norėjo, ji neiškovos.

„Yra tokie pasvarstymai ir aš manau, kad tame yra daug tiesos, kad išeinantys žmonės galbūt ne visi išdrįso prisipažinti nepaisant šūkio, kad jie balsavo už tą partiją. Tikėčiau, kad gali būti  ir didesni šitie skaičiai (nei apklausos, rodančios, kad už Venckienę balsavo 8 proc. rinkėjų – 15min.lt). Nemanau, kad jie bus labai ženkliai didesni. Man tikrai keista buvo matyti, kaip šiandien partijos lyderė yra nustebusi, kad partija neturės 40 vietų Seime, kaip planavo. Tai tikrai turbūt buvo ne visai adekvatus realybės suvokimas. Man keista, kad tiek daug rinkėjų ją palaikė. Kita vertus, manau, kad Liberalų sąjūdis gaus didesnį rinkėjų palaikymą negu prieš ketverius metus“, – sakė Remigijus Šimašius.

Paklaustas, ar matytų galimybę koalicijoje dirbti, pavyzdžiui, su Darbo partija, jis sakė, kad tą vertinti dar per anksti.

„Norėtume dalyvauti valdančiojoje daugumoje, jeigu rastume sutarimą, bendrą kalbą su kitomis partijomis, kurios irgi gavo kažkiek rinkėjų pasitikėjimo. Ar tai realistiška, parodys artimiausios dienos, artimiausios savaitės galbūt. Jeigu nepavyks, tikrai bet kokia kaina koalicijoje siekti nebūsime“, – sakė R.Šimašius.

Apie tai kalbėjo ir partijos pirmininkas. Liberalų sąjūdžiui artimiausios konservatorių idėjos, tačiau mato panašumų ir su Darbo partija.

„Mes nesieksime bet kokiu atveju tapti koalicijos nariais. Mums svarbu yra mūsų įsitikinimai, vertybės ir, akivaizdu, kad liberalų elektoratas tikrai turės savo atstovų Seime ir Liberalų sąjūdis ir šie  rinkimai parodys, kad tikrai  galime siekti visų liberalių politikų apsijungimo buriant juos į vieną frakciją. Mums priimtiniausios yra Tėvynės sąjungos ir liberalių politinių jėgų idėjos, vertinant iš opozicinių frakcijų, Darbo partijoje, matyt, yra daugiausia ekonominių dalykų, kurie sutampa su programa, aišku, išskyrus tokias nesąmomes, kaip 1509 lt minimalus atlyginimas“, – kalbėjo E.Masiulis.

Jis lažinosi, kad jų partija surinks 10,22 proc. rinkėjų balsų ir Seime turės iki 15 mandatų.

R.Šimašiaus teigimu, Liberalų sąjūdis, ko gero, bus vienintelė partija, kuri sulauks daugiau pasitikėjimo nei 2008-aisiais.

„Manau, kad apie pirminius rezultatus labai sunku kalbėti. Tikslesni duomenys yra iš apklausos išeinančių balsavimų, bent jau mano asmeniškai lūkestis buvo, kad turėtume gauti tarp 7-8 proc. Mano vertinimu tai labai gerai, ypač turint omenyje, kad iš valdančiosios koalicijos dabar, ko gero, būsim vienintelė partija, kuri gaus didesnį rinkėjų pasitikėjimą negu prieš ketverius metus, nepaisant to, o gal kaip tik dėl to, kad darėme tuos dalykus, kuriuos žadėjome, kurie paskui ne visą laiką buvo visų priimami vienareikšmiai kaip populistiniai populiarūs sprendimai“, – sakė liberalas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius