Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eligijus Masiulis sulaukė Viktoro Uspakicho skambučio, liberalai nemato jokios galimybės bendradarbiauti su „Drąsos keliu“ ir „Tvarka ir teisingumu“

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis leidžia suprasti, kad prie formuojamos „darbiečių“, „tvarkiečių“ ir socialdemokratų koalicijos neprisidės. „Matematiniu priedu mes nesiruošiame būti“, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Liberalų sąjūdžio vedlys.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kiek anksčiau Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas teigė, kad prie planuojamos naujosios valdančiosios koalicijos galėtų prisidėti ir Liberalų sąjūdis.

E.Masiulis žurnalistams pasakojo pirmadienio naktį sulaukęs V.Uspaskicho skambučio. „Telefonais niekas į koaliciją nekviečia, pasveikino su rinkimų rezultatais ir buvo sutarimas, kad netolimoje ateityje būtų galima susėsti ir aptarti situaciją. Detalesnių aptarimų nebuvo ir daugiau neturiu ką pasakyti“, – sakė jis.

Anot E.Masiulio, liberalai nemato jokios galimybės bendradarbiauti su populistais: „Drąsos keliu“ ir „Tvarka ir teisingumu“.

Jis pridūrė, kad jeigu kitos partijos yra pasirengusios remti liberalias idėjas, su jomis galima kalbėtis dėl bendradarbiavimo, bet šiuose pokalbiuose liberalai dalyvaus tik kartu su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais: „Vakar turėjome pokalbį su Andriumi Kubiliumi ir sutarėme, kad formuojame tam tikrą derybinį bloką, kad mes pasirengę imtis atsakomybės, ir derybose ar bendravime su kitais laikysimės išvien. Sunku kalbėti apie koalicijas, tačiau mes sunkiai įsivaizduojame buvimą jose, nedalyvaujant konservatoriams.“

E.Masiulis sakė, kad partija teigiamai vertina rinkimų rezultatus ir džiaugiasi, kad Lietuvoje yra žmonių, kuriems priimtinos liberalios idėjos. „Vertiname pasitikėjimą ir stengsimės jį pateisinti“, – pabrėžė politikas.

Į antrąjį rinkimų turą vienmandatėse apygardose pateko 6 Liberalų sąjūdžio kandidatai, ši partija rems į antrąjį turą Klaipėdoje iškopusį liberalcentristą Rimantą Taraškevičių. E.Masiulis pakartojo, jog sieks, kad į Seimą patekę liberalių partijų politikai dirbtų vienoje frakcijoje. Anot jo, galbūt tai bus pirmas žingsnis į glaudesnį tokių partijų bendradarbiavimą, ir, galbūt, susijungimą.

Kalbėdamas apie referendumo dėl Visagino atominės elektrinės rezultatus, E.Masiulis pripažino, kad „atsidurta klaidžioje situacijoje“. „Labai svarbu, kokia Vyriausybė susiformuos. Žinant prezidentės Dalios Grybauskaitės poziciją, manau, turime ieškoti kelių, kaip įtvirtinti energetinę nepriklausomybę“, – pabrėžė jis.

Juokais žurnalistų paklaustas, kuri dabar geriausiai emigruoti, E.Masiulis nepasimetė.

„Į Norvegiją. Daugiausiai skrydžių yra“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius