Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Seimą išrinkti LLRA atstovai pasiryžę atsisakyti mandatų Irinos Rozovos ir Vaidoto Prunskaus naudai

Į Seimą patekę Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) nariams gali tekti atsisakyti parlamentarų mandatų, kad į Seimą patektų po šios partijos vėliava prisiglaudusio Rusų Aljanso lyderė Irina Rozova ir Liaudies partijai laikinai vadovaujantis Kazimiros Prunskienės sūnus Vaidotas Prunskus.
Vaidotas Prunskus ir Valdemaras Tomaševskis
Vaidotas Prunskus ir Valdemaras Tomaševskis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

15min.lt gavo LLRA pirmininko Valdemato Tomaševskio kreipimąsi, kurį netrukus turėtų paskelbti Lietuvoje rusų kalba leidžiami leidiniai. Jame V.Tomaševskis paskelbia apie lenkų ketinimus užtikrinti I.Rozovai ir V.Prunskui vietas Seime.

„LLRA visada veikia nuosekliai, yra ištikima savo šūkiams ir laikosi savo pažadų rinkėjams. Į šiuos rinkimus mes žengėme kartu su Rusų aljansu ir Lietuvos liaudies partija. Kartu mes įveikėme 5 proc. barjerą ir iškovojome 5 mandatus, kurie pagal reitingus atiteko trims LLRA nariams ir dviems nepartiniams lenkų visuomeninių organizacijų atstovams“, – teigia V.Tomaševskis.

Kreipimęsi toliau rašoma, kad būtų nuostabu, jei vienas Seimo nario mandatas atitektų koalicijos sąjungininkų atstovui.

„Tam reikia spalio 28 d. laimėti bent vienoje vienmandatėje apygardoje. Jeigu mums nepavyks laimėti, ieškosime sprendimų, kad sąrašas pakiltų bent keliomis vietomis. Bet kuriuo atveju mūsų koalicijos sąjungininkai Seime turės savo narį. Kartu mes esame pasiruošę sėkmingai įvykdyti Seime savo programą, kuri yra nukreipta į pozityvius pokyčius mūsų gyvenime ir susivienijimą. Visiems mūsų šalininkams, visam mūsų judėjimui yra labai svarbu, kad mūsų aljansas gyvuotų ilgoje perspektyvoje“, – rašo LLRA pirmininkas.

Mandatus jau užsitikrino V.Tomaševskis, Vanda Kravčionok, Juzefas Kvietkovskij, Michalas Mackevičius ir Zdislavas Palevičius.

I.Rozova po reitingavimo atsidūrė 7 sąrašo vietoje, V.Prunskus – tik 11.

Antrajame ture dėl mandatų vienmandatėse apygardose kovos 6 LLRA atstovai.

Su V.Tomaševskiu 15min.lt susisiekti nepavyko.

Parlamentaras, LLRA narys Jaroslavas Narkevičius 15min.lt sakė nieko negirdėjęs apie tokius partijos pirmininko ketinimus. „Matot, aš provincijos vaikinas esu, tai pletkai kol iki manęs ateina iš sostinės, tai žinot“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius