Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš ministrų tik Raimondas Šukys eina nemokamų agitacijai skirtų atostogų

Įstatymo suteikta teise dėl rinkimų kampanijos gauti nemokamų atostogų pasinaudojo vos vienas iš dešimties į Seimą kandidatuojančių Vyriausybės narių – sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys.
Raimondas Šukys
Raimondas Šukys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kitiems tiesioginės pareigos politinei savireklamai netrukdo, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Liberalcentristas Raimondas Šukys 10 spalio dienų nuo ryto iki vakaro gali drąsiai bendrauti su rinkėjais, nes yra oficialiai atleistas nuo tarnybinių pareigų vykdymo.

„Ministras atvirai deklaravo, kad dalyvauja rinkimuose. Kartu parodė nenorintis, kad jo darbinė veikla ir rinkimai būtų siejami“, – sveikatos apsaugos ministro R.Šukio motyvus išeiti atostogų dienraščiui dėstė jo patarėjas viešiesiems ryšiams Remigijus Bielinskas.

Jis pabrėžė, kad rinkimų agitacijai artėjant prie finišo būna daug akcijų ir renginių, kuriuose dalyvauja vienmandatėje apygardoje kandidatuojantis R.Šukys.

„Ministras nenori, jog kiti manytų, kad jis naudojasi tarnybine padėtimi“, – sakė jo patarėjas.

Liberalų sąjūdžio (LS) deleguotas teisingumo ministras Remigijus Šimašius, į Seimą kandidatuojantis daugiamandatėje apygardoje, tikino, kad stengiasi „darbo resursų rinkimų reikmėms“ nenaudoti.

„Suprantu, kad einant tokias pareigas kartais sunku atskirti, kur yra darbo dalykai, o kur – ne. Bet aš nusibrėžiu ribas, kurių peržengti negalima. Todėl atostogų neišėjau“, – dienraščiui sakė jis.

LS atstovaujantis švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius taip pat sakė dalyvaujantis rinkimų kampanijoje tiek, tiek tai netrukdo tiesioginėms pareigoms.

„Mokslo metai tik prasidėjo. Yra daug reikalų, todėl turiu laikyti ranką ant pulso. Būtų neatsakinga dėl rinkimų visiškai palikti trasą“, – aiškino jis.

Darbų lavina esą neleidžia atostogauti ir žemės ūkio ministrui konservatoriui Kaziui Starkevičiui. Šiomis dienomis jis rengiasi į Maskvoje vyksiančią parodą „Auksinis ruduo“. Darbotvarkėje – ir kelionė į Kiniją.

„Rūpintis rinkimais reikia ne paskutinę dieną. Dirbti reikia visą laiką“, – dėstė jis.

Per rinkimų kampaniją atostogų neimančių ministrų pozicija nelabai suprantama buvusiam premjerui, krašto apsaugos ministro pareigas ėjusiam socialdemokratui Gediminui Kirkilui. Anot jo, tradicijos, kai rinkimuose dalyvaujantys Vyriausybės nariai kiek pailsėdavo nuo tiesioginių pareigų, mūsų krašte anksčiau laikytasi.

„Net klausimų dėl to niekam nekildavo. Tokia tvarka yra daugelyje demokratinių valstybių“, – teigė ekspremjeras.

G.Kirkilas prisiminė, kad ypač atkakliai to reikalaudavo opozicijoje būdavę konservatoriai. Itin keistas jam atrodo dabartinės krašto apsaugos ministrės konservatorės Rasos Juknevičienės polėkis aplankyti Afganistane tarnaujančius Lietuvos karius būtent tada, kai jie balsavo išankstiniuose Seimo rinkimuose (kariai balsavo spalio 2-ąją).

Pagal Vyriausybės įstatymą rinkimuose kandidatuojantys ministrų kabineto nariai turi teisę būti atleisti nuo tarnybinių pareigų per agitacijos kampaniją, bet ne ilgiau kaip 10 dienų. Toks Vyriausybės narys nuo tarnybinių pareigų neatleidžiamas, o atleistas atšaukiamas, jei Vyriausybės posėdyje nebūtų galima užtikrinti reikalingos daugumos, būtinos sprendimams priimti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius