-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 20 /18:16

VRK iš naujo suskaičiavo Kaštonų apylinkės balsavimo rezultatus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šeštadienį perskaičiavo Kaštonų apylinkės Biržų-Kupiškio rinkimų apygardos rinkimų rezultatus. Pasirodo, išduota dviem balsavimo biuleteniais daugiau, nei suskaičiuota balsų. Vadinasi, du biuleteniai buvo išnešti.
Rinkimai
Rinkimai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaštonų apylinkėje (Biržų-Kupiškio apygardoje) negaliojančių biuletenių skaičius yra didesnis nei balsų skirtumas tarp kandidatų vienmandatėse. Tai esą reikšmingai galėjo paveikti rinkimų rezultatus, todėl jie šeštadienį ir buvo skaičiuojami iš naujo.

Iš naujo suskaičiavus balsavimo rezultatus vienmandatėse, šiek tiek pasikeitė ir balsų pasiskirstymas – vieniems kandidatams buvo pridėta vienas ar keli balsai, iš kitų – atimta.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nagrinėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) prašymą dėl rinkimų rezultatų anuliavimo Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje.

„Galimai neveiksni ir balsus neskaičiavusi komisija surado net 70 negaliojančių vienmandatinių biuletenių, tuo tarpu toje pačioje apylinkėje buvo sugadinti tik 22 daugiamandatinės apygardos biuleteniai. Tokio skirtumo nėra jokioje kitoje apylinkėje. Pavyzdžiui, tos pačios Biržų-Kupiškio apygardos Saulės apylinkėje negaliojančių biuletenių skaičius daugiamandatinėje yra 70, o vienmandatinėje – 72, Aušros apylinkėje atitinkamai – 54 ir 53“, – skundžia LVŽS.

Nuspręsta balsus skaičiuoti iš naujo, mat dingusių biuletenių skaičius yra didesnis, nei balsų skirtumas tarp vienmandatėse kandidatavusių piliečių.

Kaštonų rinkimų apylinkės komisija nei sekmadienį, nei pirmadienį nesugebėjo suskaičiuoti balsų, todėl tą padarė apygardos komisijos nariai.

VRK narys Liutauras Ulevičius siūlė anuliuoti rinkimų ir referendumo rezultatus Biržų-Kupiškio alygardoje. Sprendimas bus priimtas vėliau šeštadienį.

Vienmandatėje Biržų-Kupiškio apygardoje daugiausia balsų gavo socialdemokratų kandidatas Aleksandras Zeltinis, antras liko Darbo partijos narys Ritas Vaiginas, trečioji liko LVŽS narė Nijolė Šatienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius