-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių rinkimų apylinkių komisijų nariai nusprendė pailsėti ir skaičiuoti rinkėjų balsus pabaigti šviežia galva

Rinkėjų balsai dar nesuskaičiuoti visose apylinkėse, nes komisijos nariai pervargo ir nutarė pailsėti. Tikimasi, kad iki pirmadienio vakaro rinkėjų balsai bus suskaičiuoti jau 100 procentų, sako Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.
Balsavimas
Balsavimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tiesiog žmonės pervargo paprasčiausiai. Mes pastatėme kompiuterinę įrangą į rinkimų apylinkes, tas pagelbėjo. Būtų dar blogesnė padėtis mano įsitikinimu. Jie tuos protokolus, didžiąją dalį perdavė, bet ten yra kai kuriuose smulkių klaidų“, – pirmadienio rytą BNS sakė Rinkimų komisijos vadovas.

„Šiandien vakare mes tikimės, kad bus jau 100 procentų suskaičiuota“, – teigė Z.Vaigauskas.

Pirmadienį iki 9 val. VRK buvo pateikusi duomenis iš 1717 apylinkių. Iš viso Lietuvoje yra 2017 rinkimų apylinkių.

Pasak Z.Vaigausko, kelių rinkimų apylinkių Šiauliuose komisijų nariai nusprendė geriau pailsėti ir „šviežia galva“ pabaigti skaičiuoti rinkėjų balsus.

„Vakar diena buvo labai sunki rinkimų komisijai, praktiškai nuo 9 val. iki 20-20.30 val. kai kur buvo didžiulis žmonių antplūdis. Vadinasi, reikėjo visą laiką dirbti. Vadinasi, jie visiškai nepailsėję turėjo pereiti prie protokolų skaičiavimų. Kaip matėte, mažosios apylinkės labai greitai su tuo darbu susidorojo, o didžiosioms apylinkėms buvo sunkiau, o kai kurios apylinkės pavargusios to darbo, sakykime, nepadarė“, – svarstė VRK vadovas.

Be to, jis svarstė, kad balsų skaičiavimą galėjo apsunkinti ir kandidatų gausa. Vienmandatėse rinkimų apygardose jų buvo nuo 11 iki 17.

„Kandidatų sąrašų irgi gausus skaičius – 18, ir dar reitingo balsai, kurie suskaičiuoti, tiesa, keliuose rinkimų apygardose būtent su reitingų balsais buvo sudėtingiausia. Referendumas buvo skaičiuojamas paskutiniąja eile. Čia turbūt jau irgi pervargusios komisijos buvo“, – teigė Z.Vaigauskas.

Jis vylėsi, kad iki vakaro ne tik bus suskaičiuoti visi rinkėjų balsai, bet ir rinkimų apygardų komisijos turėtų juos perskaičiuoti. Pagal įstatymą, atsitiktinai parinkta pirmumo balsų dalis turi būti perskaičiuota ir įsitikinta, jog nepadaryta klaidų.

Sekmadienį Lietuvoje vyko Seimo rinkimai ir patariamasis referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius