-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 30 /17:57

Dėl Lino Linkevičiaus kandidatūros į užsienio reikalų ministro postą sutarta su prezidente, į koaliciją kviečiami lenkai

Trijų valdančiąją koaliciją formuojančių partijų – Socialdemokratų, Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ vadovai antradienį Seime susitiko toliau derėtis dėl ateities. Po dvi valandas trukusio pokalbio paaiškėjo, kad visi koalicijos partneriai pritaria socialdemokratų siūlymui prie koalicijos pakviesti jungtis Lietuvos lenkų rinkimų akciją.
Susitikimo akimirka
Susitikimo akimirka / Luko Balandžio nuotr.

„Esame ta koalicija, kuri nėra uždara. Kitų partijų gali būti programinės nuostatos, kurios yra panašios į mūsų ir kodėl nesudaryti sąlygų jiems realizuoti ir kartu jas įgyvendinti“, – paklaustas, kodėl koalicijai prireikė ketvirto partnerio, sakė Algirdas Butkevičius.

Anksčiau teigę, kad ketvirtas partneris koalicijai nėra būtinas, dabar Lenkų rinkimų akciją kviesti į koaliciją sutinka ir „darbiečiai“ bei „tvarkiečiai“. „Lietuvos lenkų rinkimų akcija tai yra solidi kompanija aštuonių žmonių ir galiu pasakyti, kad dauguma programinių nuostatų sutampa“, – sakė Viktoras Uspaskichas. Rolandas Paksas taip pat paminėjo pritariantis platesnei koalicijai.

A.Butkevičius atmetė, kad lenkai prisijungti kviečiami tam, kad koalicija įgautų konstitucinę daugumą Seime.

Linas Linkevičius – jau suderintas užsienio reikalų ministras

Taip pat antradienį paaiškėjo, kad A.Butkevičius su prezidente Dalia Grybauskaite jau suderino kandidatūrą į užsienio reikalų ministrus. Juo taps Linas Linkevičius.

„Prezidentė ankstesniuose pokalbiuose pageidavo, kad būtų paderintos finansų ministro ir užsienio reikalų ministro kandidatūros . (...) Nepasakyčiau, kad L.Linkevičius buvo prezidentės pasiūlytas. Aš pirmas šitą pavardę pasakiau, bet buvo teigiamas pritarimas“, – sakė A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius